1. Home
  2. Vesti
  3. Rođen Ford F-150 Venom 775 Hennessey
Rođen Ford F-150 Venom 775 Hennessey
0

Rođen Ford F-150 Venom 775 Hennessey

466
0
Podelite sa prijateljima:

Hennessey je marka koja je ljubiteljima automobila poznata u oblasti modifikovanja Fordovih vozila. Sada je lansirala najsvežiji model Ford F-150: Hennessey Venom 775. Zna se da Hennessey, automobilima koji prođu kroz njegove ruke, udiše fenomenalne performanse, pa tako ni Venom 775 (2020.) nije izuzetak.

Modifikovan kako spolja tako i unutra, Venom 775 je takođe veoma brz, zahvaljujući svim napređenjima koja su načinjena u zoni ispod haube. Kompanija je ograničila broj proizvedenih jedinica Venoma 775 na samo 100 primjeraka.

Prednji dio je zadržao identična glavna svetla. Međutim, rešetkasta maska je zamijenjena dizajnom mreže sa zatamnjenim Fordovim logotipom, dok su svi djelovi hroma sada crni. Branik je opremljen LED svjetlosnom trakom u sredšnjoj zoni, dok su još dva LED svijetla pozicioionirana sa svake strane. Njihovo prisustvo je izuzetno korisno u situacijama kada tokom noći vozite van puta ili pak kampujete.

Hennessey je čak dodao antenu na dnu haube, u području koje se nalazi u blizini vjetrobranskog stakla sa suvozačeve strane. Najbolji ugao za posmatranje novog Venoma 775 je onaj „sa strane“, jer izdignuti stav pikap kamioneta čini da se on izdvaja iz mase. Bočna strana, baš kao i lice, to jest gubi sve djelove koji u standarnim izdanjima koriste hrom.

Moćan pikap kamion, kontakt sa zemljom vrši pomoću 20-inčnih naplataka na koje su montirane terenske gume prečnika od 35 inča. Sa zadnje strane ima zanimljivih promjena, pa su tako krmena svetla zatamnjena.

Vrata ostavnog prostora su ostala netaknuta. Branik u Hennessey izdanju izgleda solidno, a dijelovi istog, na oba kraja dobijaju detalj koji asocirana pčelinje ​​saće. Zahvaljujući uzdignutom položaju, možete uočiti i izduvne cijevi kako strče sa strana.

Enterijer Venoma 775 je takođe modifikovan. Sjedišta su tapacirana, a za te namene je iskorišćena dvobojna kožna presvlaka. Osim ovoga, širom kabine se nalaze umeci izrađeni od drveta, koji boravak u ovom vozilu čine značajno ugodnijim. Dolazi sa pločom na kojoj je ištampan serijski broja četvorotočkaša na pragovima. Ona će vas uvijek podsjećati na ekskluzivnost, praktično svaki put kada uđete u vozilo.

Hennessey se odlučio za 5,0-litarski, Coyote V8 motor iz Fordove ponude kao osnovni pogon u Venomu 775. U osnovnom obliku, motor proizvodi 395 konjskih snaga i 540 njutnmetara maksimalnog obrtnog momenta. Međutim, 2,9-litarski sistem Supercharger mijenja način ponašanja ove zvijeri.

Uz sve steroide, kamion sada stvara 775 konja pri 7000 obrtaja kolenastog vratila u minuti. Podaci o aktuelnom maksimalnom obrtnom momentu još uvek nisu otkriveni. Sa svom snagom, Venom 775 sada iz mesta do 100 km/h ubrzava za 4 sekunde, dok sprint na 402 metara traje 12,1 sekundu, pri čemu kamion dostiže maksimalnu brzinu od čak 185 km/h.

Kompanija je dodala posebnu pločicu sa serijskim brojem u motornom prostoru, baš kao što je dodata i ona na ploča sa istim ciframa u kabini. Za kraj da dodamo i to da su u kompaniji, kako bi bili sigurni da će se pikap kamionet besprekorno ponašati na putu, takođe sproveli nekoliko važnih podešavanja koja se tiču konstrukcije šasije.

Paket Venom 775, potencijalne vlasnike atraktivnog i ultra popularnog pikap kamioneta, dodatno košta 53.300 američkih dolara, što praktično znači da podiže cijenu za praktično još jedan skromniji primerak vozila iz segmenta osnovnog modela

AutoRepublika

(466)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments