1. Home
  2. Vesti
  3. Amerikanka oladila benzinsku pumpu za 27 hiljada dolara
Amerikanka oladila benzinsku pumpu za 27 hiljada dolara
0

Amerikanka oladila benzinsku pumpu za 27 hiljada dolara

506
0
Podelite sa prijateljima:

Pomalo komična scena nam stiže iz Sjedinjenih Američkih Država gde je jedna osoba uspela da opelješi benzinsku pumpu u iznosu od čak 27 hiljada dolara. Ne, nije je opljačkala sa čarapom na glavi i oružjem, već je jednostavno pronašla „rupu u protokolu“ i onda narednih osam meseci „besplatno“ točila benzin.

Priča je iz grada Linkoln unutar američke savezne države Nebraske, a uhapšena osoba se zove Dejn Tompson. Kako pišu kolege iz lokalnih medija i lista 1011 NOW, benzinska pumpa je ugradila novi softver u novembru 2022. godine. Taj softver je imao i podešenu opciju za testiranje, a ako bi se aktivirao, osoba bi mogla da sipa gorivo bez da plati.

Da bi se softver aktivirao, osoba bi dva puta provukla karticu na koju dobija poene (svaka benzinska pumpa u Americi ih ima i omogućava korisnicima da dobijaju poene svaki put kada koriste usluge) umesto standardnog jednog puta.

Gospođa Tompson je nekako shvatila takav trik i počela je besplatno da sipa gorivo počev od trinaestog novembra 2022. godine. Niko od zaposlenih se nije setio da promeni softver, to jest da eliminiše opciju za testiranje, sve do juna 2023. godine. Tompsonova je tokom tih osam meseci uspela da sipa čak 27.972 litre benzina tokom 510 poseta pumpi, u vrednosti od 27 hiljada „zelembaća“ bez da plati jedan cent. Bilo je dana kada bi navratila više od jednog puta, čime je vremenom privukla pažnju zaposlenih.

Policija joj je konačno ušla u trag kada je jedna od osumnjačenih osoba priznala da im ja Dejn prodavala benzin po veoma pristupačnim cenama, a drugi će reći da im je lično davala svoju karticu da sami sipaju gorivo.

Suđenje bi trebalo da počne krajem godine, a njena linija odbrane kaže da bi benzinska pumpa trebalo da tuži firmu koja je ugradila softver i omogućila korisnicima besplatno točenje goriva…

AutoRepublika

(506)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments