1. Home
  2. Vesti
  3. Šareni prodajni rezultati Mercedesa po regijama, neto u plusu
Šareni prodajni rezultati Mercedesa po regijama, neto u plusu
0

Šareni prodajni rezultati Mercedesa po regijama, neto u plusu

404
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-Benz beleži rastuću prodaju, još jedan mesec u nizu. Sa skoro 200.000 prodatih primeraka u novembru, prethodni mesec se nameće kao rekordan, a kompanija je u tom intervalu zabeležila rast realizacije za 1,5%. Od početka godine do kraja novembra, prodato je 2.103.653 vozila sa Mercedes-Benz oznakama, što je za 0,4% više u odnosu na uporediv lanjski period.

Od 198.545 prodatih Mercedesa na globalnom nivou tokom prošlog meseca, njih 82.007 je usrećilo Evropljane, što predstavlja rast od 2.6%. Jedanaestomesečni plasman na našem kontinentu se zaustavio na 850.957 primeraka, što je za 3,3% manje nego lani, uz pad prodaje na matičnom tržištu od 2%. Novembarskom rastu prodaje, proizvođač se ima zahvaliti novoj A klasi koja je prodata u dvostruko većem broju jedinica u odnosu na komparativni mesec prošle godine.

Marka Mercedes-Benz drži lidersku poziciju među luksuznim markama na sledećim globalnim tržištima: Nemačka, Francuska, Italija, Španija, Švajcarska, Portugalija, Južna Koreja, Japan, Australija i Sjedinjene Američke Države.

Azijsko-pacifički region beleži rast prodaje od 1,5%, ako se analizira samo novembar, ali 7,5% ako gledamo prvih jedanaest meseci. U Kini, rezultati u novembru su takođe u plusu (2,6%), uz jedanaestomesečni skok prodaje od 11,7%. Na ovaj način, Daimler AG postaje prva kompanija koja se bavi proizvodnjom premijum automobila, a koja je premašila godišnju realizaciju od 600.000 primeraka u jednoj godini, a na teritriji Kine. Što se tiče ove regije, rekordne brojke su ostvarene i u Južnoj Koreji, Indiji, Maleziji, Tajlandu i Vijetnamu.

Situacija je drugačija u NAFTA regiji, gde je pad prodaje očigledan. Za celu regiju, pada prodaje iznosi 5,4%, sa akcentom na minusni saldo prodaje u SAD, gde je zaokružen na 6%.

Mercedes-Benz E klase, u limuzinskoj i karavan verziji, bili su najpopularniji modeli marke tokom novembra, uz globalnu realizaciju koja prevazilazi 31.000 primeraka, što je predstavljeno kroz porast prodaje od 6,2%.

Popularnost SUV segmenta ne jenjava, pa su krosoveri marke iz Štutgarta, za jedanaestomesečni period, takođe plasirani u većem broju primeraka u odnosu na uporediv lanjski period (+2,4%). Lider krosover porodice je model GLC.

Prodaja vozila marke Smart, ponovo beleži pad, zadajući tako glavobolje rukovodstvu nemačkog giganta u kontinuitetu.

AutoRepublika

(404)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments