1. Home
  2. Vesti
  3. Cupra Kinezu rodila Volkswagen ID.Unix
Cupra Kinezu rodila Volkswagen ID.Unix
1

Cupra Kinezu rodila Volkswagen ID.Unix

257
1
Podelite sa prijateljima:

Cuprin električni krosover koji je predstavljen pre godinu dana, Tavascan je postao prvi model cele grupacije Volkswagen koji se proizvodi u Kini i odatle isporučuje u Evropu i druge regione sveta. Proizvodnja u najnovijoj fabrici Volkswagena u mestu Anhui je pokrenuta tek u decembru prošle godine, a ovo preduzeće je utemeljeno zajedno sa kineskim JAC-om, koji drži četvrtinu kapitala, i projektovano je za proizvodnju 350 hiljada električnih vozila godišnje, dok je pomenuti Tavascan postao prvi serijski model na proizvodnim trakama.

Do sada se svi proizvedeni automobili izvoze, jer ni Cupra ni matična marka Seat nisu zastupljeni u Narodnoj Republici Kini. Međutim, ovaj spektakularni krosover će ipak ući na kinesko domaće tržište, ali kao što ispravno pretpostavljate, električni automobil je dobio drugi bedž, pa će nastupati kao Volkswagen ID.Unix. Jasno, veoma je blizak rođak Cupre, i kao takav se pojavio se u lokalnoj bazi podataka o sertifikatima (homologacioni registar). Dakle, novajlija za Kinu, nije samo Tavascanac s drugim grbom…

ID.Unix poseduje originalni prednji branik s omanjim crnim umetkom. Zadnji odbojnik je takođe rekonstruisan, dok su prednje i zadnje svetlosne grupacije izgubile karakteristične delove bočnih svetala u tri tačke. Volkswagenova svetlosna matrica će biti jednostavnija. Nova krma SUV-a je donela impozantniju dužinu vozila za 19 milimetara, pa se tako novajlija za Kineze proteže do 4.663 mm. Plus, ugrađeni su originalni točkovi s felnama prečnika 21 inča. Unutrašnjost nemačkog vozila na štiklama još uvek nije prikazana.

 

Cupra Tavascan se u Evropi nudi s pogonom na zadnje točkove, dok je moguće dobiti je i s pogonom na sva četiri kraja karoserije, ali zato je Volkswagen ID.Unix trenutno sertifikovan samo za pogonsku formulu 4×4. Znamo i da će pogonski sklop razvijati celih 340 konjskih snaga. Prednji električni motor Unixa iz porodice po imenu ID. proizvodi istih onih 109 „konjića“ kao kod Cupre, ali zadnji je drugačiji, pa taj odbacuje 231 „grlo“. umesto 286 konjskih snaga koji idu kod automobila za evropskog klijenta.

Litijum-jonsku bateriju će isporučiti kineski div po imenu CATL, ali njene tehničke specifikacije još nisu dostupne. Volkswagen ID.Unix će zvanično biti predstavljen u narednim mesecima.

AutoRepublika

(257)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

ID familija dozivela je u Kini totalni fijasko pa se VW dovija na sve moguce nacine da na brzinu osvezi program! Ovo je jedna od spasilackih akcija, pri cemu je VW opet napravio jednu gresku u marketingu – i ovaj model nosi oznaku „ID“, koja ni u Kini ni u EU ne uziva simpatije publike!

Dizajn ID.Unixa i njegovog rodjaka Tavascana je dinamican. Tacnije, dizajneri su prilicno preterali u kreiranju te dinamike i opteretili izgled auta sa gomilom suvisnih falti, linija, ivica i detalja. Svi nazad u skolu da naucite sta je dizajn!