1. Home
  2. Prezentacije
  3. Audi Q2 s osveženim statusom putničke kabine
Audi Q2 s osveženim statusom putničke kabine
1

Audi Q2 s osveženim statusom putničke kabine

137
1
Podelite sa prijateljima:

Najmanji SUV nazvan Q2, pojavio se u Audijevoj liniji još 2016. godine, a 2020. je podvrgnut planiranom zatezanju bora. U stvari, njemu je već izrečena smrtna presuda od strane kupaca (indirektno) to jest od strane rukovodstva marke (direktno), pa tako nema planova za narednu, drugu generaciju.

Međutim, aktuelni krosover Audi Q2 ostaće na proizvodnoj traci još godinu ili dve. Da bi sakrio svoju značajnu starost, prošao je kroz još jednu modernizaciju.

Spoljni paneli karoserije, zapravo ceo eksterijer ostaje netaknut, glavne novine su skrivene u unutrašnjosti omanjeg vozila na štiklama. Nema više analognih instrumenata; novi ekran od 12,3 inča, rezolucije 1920 x 720 piksela je već instaliran ispred vozača, i to u uvodnoj varijanti.

Još jedno značajno poboljšanje je stiglo u vidu novog 8,8-inčnog ekrana multimedijalnog sistema MMI sa rezolucijom od 1270×720 piksela. Pored malo povećane veličine (ranije 8,3 inča), njegova glavna novina je mogućnost kontrole putem dodira. Rotacioni taster na centralnom tunelu više nije tu, zamenjen je posudom za sitnice. Deklarisano je opšte povećanje brzine i odziva multimedijskog sistema.

Drugi znaci vremešnosti krosoverčića su bili vidljivi prilikom analize elemenata elektronske pomoći vozaču. Sada su inovirani na način da i osnovna konfiguracija uključuje prepoznavanje saobraćajnih znakova i sisteme upozorenja na napuštanje trake, kao i zadnje parking senzore.

Ažuriranja u oblasti mehanike nije bilo, ali je širina ponude pogonskih jedinica smanjena. U Evropi su za porudžbinu ostali dostupni samo krosoveri sa prednjim pogonom s indeksima 1.0 TSI (116 KS) i 1.5 TSI (150 KS) a koji podrazumevaju turbobenzinske motore, kao i oni pogonjeni turbodizelom s oznakom 2.0 TDI i 150 konjskih snaga.

Manji benzinski motor je opremljen strogo šestostepenim manuelnim menjačem; za motor s indeksom 1.5 je dostupan i sedmostepeni robotizovani menjač S tronic, a za dizel motor nema alternative. Dvolitarski benzinski turbo motor i pogon na sva četiri točka ostaće samo u vrhunskoj verziji Audija SQ2 , ali ažuriranje još nije stiglo do njega.

Restilizovani krosoveri će do prvih kupaca pre kraja polugodišta, dok cene kreću od 28,6 hiljada evra.

AutoRepublika

(137)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Stigao novi Audi. Zbog ovog dizajna je smenjen tadasnji sef dizajna, Mark Lihte.
Zasto?
Uporedite „njusku“ ovog Audija sa „njuskom“ novog BYD Seal U.
Sealov dizajn nije nesto senzacionalno ali deluje veoma harmonicno i pruza nekoliko novih detalja. Prednja povrsina Audija je potpuno zatrpana raznim detaljima, ceo auto ostavlja utisak da je vec davno vidjen.