1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Specijalna verzija Audija s indeksom RS 6 Avant GT
Specijalna verzija Audija s indeksom RS 6 Avant GT

Specijalna verzija Audija s indeksom RS 6 Avant GT

956
0
Podelite sa prijateljima:

Audi je pre dve godine predstavio koncept RS 6 GTO, stilizovan po trkačkom prototipu zvanom Audi 90 Quattro IMSA GTO iz 1989. godine, a koji se takmičio na sada zatvorenom severnoameričkom šampionatu turističkih automobila prepoznatljivom po skraćenici IMSA GT.

Kako se ispostavilo, stvar na tome nije stala i nemačka kompanija je odlučila da izradi ograničenu specijalnu karavansku verziju kojoj je dodelila ime Audi RS 6 Avant, koristeći razvoj koncepta GTO i poverivši ovaj projekat timu pripravnika.

Koncept RS 6 GTO, Audi RS 6 Avant GT, Audi 90 Quattro IMSA GTO

Sjajni crni detalji dominiraju dizajnom prednjeg dela specijalne verzije. Takav materijal pokriva rešetku hladnjaka i usisnike vazduha, kao i centralne delove samog branika. Pored toga, instaliran je masivni razdelnik. Poklopac agregata je drugačijeg oblika i izrađen je od ugljeničnih vlakana.

Prednji blatobrani su napravljeni od istog materijala sa dodatnim vazdušnim kanalima postavljenim u cilju optimizacije aerodinamičkih parametara i boljeg uklanjanja toplote iz kočnog sistema.

Na novitetu su se pojavili produženi pragovi, kućišta retrovizora koja deluju kao da su izvedena upotrebom ugljeničnih vlakana (ali nisu stvarno) i originalni točkovi koji integrišu felne od 22 inča s gumama marke Continental Sport Contact 7 285/30 R22.

Pozadi se nalazi funkcionalni difuzor i dvostepeni spojler, direktno pozajmljen iz koncepta po imenu RS6 GTO. Ukupno, postoji pet opcija boja karoserije koje možete izabrati, ali samo tri imaju blistave nalepnice u korporativnim bojama – beloj, sivoj i crnoj. Ali specijalne natpisne pločice i zacrnjeni logotipi krase svaki primerak modela s indeksom Audi RS 6 Avant GT.

U putničkoj kabini ovog vozila, kojom dominira završna crna boja nazvana Dinamica, su takođe prisutni brojni logotipi specijalne verzije. Utisak o kabini je razblažen kontrastnim šavovima u crvenim i bakarnim nijansama koje se nalaze na volanu, centralnim i naslonima za ruke na vratima, prednjem panelu, pa i na sedištima.

Sama sedišta poseduju umetke u obliku saća i kombinaciju presvlaka izrađenih od kože i mikrovlakana. Dekorativni elementi od nelakiranih ugljeničnih vlakana dostupni su po narudžbina. Na centralnoj konzoli se nalazi pločica sa serijskim brojem.

Audi RS 6 Avant GT se u pogledu tehnologije, u velikoj meri oslanja na verziju visokih performansi od pre dve godine. Biturbo motor V8 4.0 TFSI proizvodi 630 KS i 850 Nm. Osmostepeni automatski menjač u verziji GT ima optimizovana podešavanja, pogon na sve točkove kao i samozaključavajući centralni diferencijal, a ugljenično-keramičke kočnice su uključene kao deo serijske opreme.

Kao rezultat svega pobrojanog dobijamo ubrzanje do „stotke“ koje traje samo 3,3 sekunde, a do 200 km/h se doleće za svega 11,5 sekundi. Maksimalna brzina je istih 305 km/h, kao i ona kod performantne verzije s indeksom Dynamics Package plus.

Glavna karakteristika nove ​​verzije GT jeste sportsko oslanjanje sa podesivim vijčanim sponama. Paket uključuje posebne alate i uputstva za njihovo podešavanje. Pored toga, ugrađene su čvršće balans štangle i opruge, koje poboljšavaju upravljivost, ali istovremeno i smanjuju razmak najniže tačke podvozja od tla za celih 10 milimetara. Međutim, sistem vazdušnog ogibljenja je i dalje dostupan za naručivanje.

Karavan Audi RS 6 Avant GT će biti ručno sklapan i to u istoj fabrici u kojoj se proizvode modeli Audi R8, Audi e-tron GT Quattro i RS e-tron GT. Tiraž je ograničen na 660 primeraka, prvi automobili će kupcima početi da stižu u drugom kvartalu ove godine, i to po astronomskoj ceni od 219 hiljada evra, baš kao da se radi o egzotiku, a ne Audiju.

Osnovni karavan Audija s oznakom RS 6 košta 130 hiljada evra.

AutoRepublika

(956)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments