1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Roush Performance se pozabavio Fordovim kamionetom
Roush Performance se pozabavio Fordovim kamionetom

Roush Performance se pozabavio Fordovim kamionetom

52
0
Podelite sa prijateljima:

U svetu tjunera vozila marke Ford, firma Roush Performance zauzima veoma bitnu ulogu. Njen vlasnik i osnivač Džek Rauš je tokom sedamdesetih i osamdesetih godina pripremao Mustanga za trkanje u raznim šampionatima, a upravo se on smatra osobom koja je preporodila jedan od omiljenih američkih četvorotočkaša. Od tada aktivno vodi tim Roush-Fenway-Keselowski Racing u šampionatu NASCAR-a i doveo ga je do četvrtog mesta po broju pobeda u istoriji ovog takmičenja.

Roush Performance nudi i svoje konfiguracije raznih Fordova za ulice. Najpopularniji je svakako Mustang, ali poslednjih godina i razni pikap kamioneti privlače dosta pažnje. Svi znamo da Jenkiji vole takva vozila, pa samim tim veoma moćan i brz kamionet je veliko božanstvo za njih.

Danas je predstavljen model SuperDuty, što je Fordova generalna oznaka za pikape F-250, F-350 i F-450. Ovo nije prvi put da je to slučaj, ali je SuperDuty debitovao u novoj generaciji za 2024. godinu, pa je red i da Roush predstavi svoje izdanje. Ova nova generacija se ne razlikuje u velikoj meri u poređenju sa prethodnikom. Kao i ranije, cilj je pružiti specijalne branike, 20-inčne felne, 35-inčne General Tire Grabber A/TX pneumatike za vožnju na svim terenima i grafike sa ciljem da oduševi svojom samom pojavom.

Enterijer je napucan opremom, doduše uglavnom onom koja je već dostupna na SuperDutyju, a jedina izmena su sedišta koja Roush lično pravi u svojoj fabrici u američkoj saveznoj državi Mičigan.

Ovog tjunera je hvalio i veliki Džeremi Klarkson kada je testirao njegovog Mustanga i tvrdio da je Roush mnogo bolji nego recimo firma Shelby American jer se fokusira na celokupni paket umesto samo sirove snage. U ovom slučaju je podignut i klirens, ali Roush nije otkrio detalje na račun motora osim onoga da se ispod haube i dalje krije 6,7-litarski turbodizel sa osam cilindara. U fabričkom izdanju razvija 500 „konja“ i maksimalnih 1.627 Nm obrtnog momenta, a snaga se prenosi na sva četiri točka preko desetostepenog automatskog menjača. Tjuner je generalno u stanju da podigne snagu za oko 30% u poređenju sa fabričkim brojkama, pa je iznenađenje što slično nije uradio i ovaj put.

Sve navedene modifikacije se takođe mogu kupiti kao zaseban artikal po ceni od 16.100 dolara. Kao i sa svim drugim proizvodima ove firme, fabrička garancija u trajanju od tri godine ili 57.600 km (zavisno šta pre istekne) je i dalje na mestu.

AutoRepublika

(52)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments