1. Home
  2. Vesti
  3. Novi krosover Cadillac XT5 viđen na prvim slikama u Kini
Novi krosover Cadillac XT5 viđen na prvim slikama u Kini
4

Novi krosover Cadillac XT5 viđen na prvim slikama u Kini

128
4
Podelite sa prijateljima:

Krosover srednje veličine nazvan Cadillac XT5 se izvorno pojavio još 2016. godine, zamenivši model SRX. Pre pet godina je ažuriran u redovnom toku poslovanja, a prva je predstavljena kineska verzija. Nije iznenađujuće, pošto je Kina pre pet godina postala najveće tržište za ovaj model: obim prodaje u ovoj zemlji je veći nego u Sjedinjenim Državama. A sada je kinesko sertifikaciono telo postalo izvor prvih informacija o drugoj generaciji modela XT5-a.

Posmatrano od spolja, novi krosover prati najnoviju iteraciju koncepta korporativnog dizajna, reflektujući stil promovisan na električnim adutima Cadillaca. Evo istih suženih dvodelnih farova, čiji donji deo stoji u uspravnom položaju, a gornje vodoravne trake su povezane hromiranom linijom. Samo su kvake na vratima na XT5-ice pravilne, za prirodno prijanjanje i ne mogu se uvlačiti.

Sudeći po proporcijama karoserije, otvorima vrata i obliku stakla, da se zaključiti da će novi krosover biti evolucija sadašnjeg modela. Međutim, međuosovinsko rastojanje je i dalje malo povećano (2.863 milimetara umesto 2.857 mm), a ukupne dimenzije su porasle: dužina – 4.888 mm (+75 mm), širina – 1.957 mm (+54 mm), visina – 1.694 mm (+8 mm). Unutrašnjost još nije prikazana.

Ispod haube kineskog krosovera CadillacXT5-a se najavljuje samo dvolitarski turbobenzinski četvorocilindraš proizveden u zajedničkom poduhvatu po imenu GM-SAIC. U Kini se takvi motori ugrađuju i na trenutne krosovere, ali za drugu generaciju je moć smanjena sa 237 na 230 KS. Pogon može biti prednji ili na sva četiri, a tip menjača još nije objavljen (aktuelni model nudi devetostepeni automatik).

Zvanična premijera novog krosovera održaće se u narednim mesecima. Ali ako se prvi Cadillac XT5 prodaje u Aziji, Americi i Evropi (a ranije je bio prisutan i u Rusiji), onda druga generacija rizikuje da bude zaključana unutar granica Kine.

Tu mu ništa ne fali, jer je prodaja i dalje odlična. Međutim, izglede za pojavljivanje čak i u Sjedinjenim Državama ubija elektrifikacija, jer je tamo koncern GM sve stavio na platformu električnih vozila Ultium. Međutim, konačna odluka još nije objavljena i planovi bi mogli biti revidirani.

AutoRepublika

(128)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

OK, nije los! Tipican ugladjeni SUV sa karakterom malo napumpane limuzine – sasvim odgovara sirokoj masi kupaca. Pozitivno je sto sto je vec na prvi pogled prepoznatljiv kao Kadilak. Dizajneri Kadilaka su pronasli svoju formulu i ne odstupaju.

Laki

👍

M M

Ovo je vest ravana onoj—–
Viđen Jeti u Sahari.

MRN

Jako lepo izgleda.