1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M2 će biti poslednji adut M-a bez ikakve električne ispomoći
BMW M2 će biti poslednji adut M-a bez ikakve električne ispomoći
0

BMW M2 će biti poslednji adut M-a bez ikakve električne ispomoći

116
0
Podelite sa prijateljima:

Kako se sve više „ukrućuju“ (čitaj „bivaju stroža“) pravila i restrikcije u vezi štetnih emisija, uključujući tu i svežu priču o izglasavanju u Evropskom parlamentu skorog kraja motora s unutrašnjim sagorevanjem, ovakve vesti prestaju da budu iznenađenja, ali obavezno bude setu i želju da se bude među vlasnicima poslednjih generacija automobila pogonjenih SUS motorima.

Za BMW, uostalom kao i za sve globalne proizvođače automobila, masovna elektrifikacija je već na horizontu, a to važi čak i za odeljenje M. Ovu diviziju s mesta izvršnog direktora predvodi Frank van Mel, a upravo on je razgovorao s novinarima redakcije nemačkog lista Bimmer Today.

Prvi upliv divizije M u svet elektrifikovanih performantnih automobila će biti s gorostastnim modelom BMW XM i njega valja očekivati krajem 2022. godine. Ali, ako se pitate koji će biti poslednji model čuvenog odeljenja M, a koji će se oslanjati isključivo na motor s unutrašnjim sagorevanjem, onda da vam prenesom da je pomenuti van Mel u intervjuu potvrdio da će tu ulogu odigrati dolazeći BMW M2. Nastupiće za modelnu 2023. godinu.

„Novi BMW M2 će doći sa linijskim šestakom i zadnjim pogonom. Kao takav će biti poslednja ultimativna vozačka mašina prema puritanskim shvatanjima. Svedočićemo rastućem trendu elektrifikacije budućih vozila. Naravno, forme će se menjati, počevši od sistema lakog hibrida koji radi na naponu od 48 volti, pa sve do plug-in hibrida, i naposletku, čisto električnih pogonskih sklopova. Ako to gledamo tako, onda će M2 biti poslednji maneken M-a pogonjen isključivo termičkim motorom, lišen čak i blago hibridnog sistema,“ reč van Mel.

Uz to, ako se i dalje plašite dolaska elektrifikovanih automobila iz palete marke BMW M, onda da preformulišemo i kažemo da će M2 biti vaša poslednja šansa. Još bolje, dolaziće s ručnim menjačem, što je očigledno izbor više od polovine američkih kupaca modela M2, prema van Melovim rečima.

Generacija modela BMW M2 kodne oznake G87 je već „procurela“ na globalnu mrežu, pa slike možete da potražite kod nas na sajtu. Visokoperformantni kupe će se na proizvodne trake popeti krajem godine a domovina (barem po mestu sklapanja) će mu biti Sjedinjene Države Meksika. Debi bi trebalo očekivati dok smo još u 2022. godini.

U međuvremenu, kako i najavismo u prvom delu nedelje, valja očekivati premijeru modela BMW M3 Touring. Biće upriličena 23. juna na Festivalu brzine u Gudvudu.

AutoRepublika

(116)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments