1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes dozvoljava mogućnost otuđenja distributivne mreže u Nemačkoj
Mercedes dozvoljava mogućnost otuđenja distributivne mreže u Nemačkoj
2

Mercedes dozvoljava mogućnost otuđenja distributivne mreže u Nemačkoj

157
2
Podelite sa prijateljima:

Nadležni u Mercedes-Benzu su pre dan-dva najavili mogućnost da kompanija otuđi distributivno-servisne centre koje drži u matičnoj Nemačkoj.

„Posle veoma pozitivnih iskustava na različitim evropskim tržištima, sada takođe ispitujemo varijantu o tome kako da samostalno uspostavimo maloprodajne filijale u vlasništvu grupcije u Nemačkoj“, navodi se u pisanoj izjavi proizvođača automobila. „Potencijalna prodaja iskusnim i renomiranim trgovinskim grupama se razmatra i ne može se isključiti“, dodaje se.

Prema napisima iznetim u nemačkom dnevniku Handelsblattu, a koji je prvi objavio pregled, očekuje se da će nadzorni odbor Mercedes-Benza odobriti planove u petak. „Svaka filijala će biti ispitana pojedinačno i na osnovu specifičnosti tog samog ogranka“, navodi Mercedes-Benz u svom saopštenju, odbacujući zatvaranje predstavništva jer to nije predmet razmatranja.

Analiza bi se odnosila na 20 filijala sa 80 distributera i 8 hiljada zaposlenih, izvestio je Handellsblat, procenjujući da svaka filijala vredi do 40 miliona evra. Potencijalni kupci moraju, između ostalog, da stave na sto „stručnost u maloprodaji automobila” i da se pridržavaju garancija za posao u Nemačkoj, rekao je proizvođač automobila.

„Cilj je da se obezbedi dugoročna održivost regionalnih poslova kao i postojanje i konkurentnost poslovnica. Mercedes-Benz je prethodnih godina prodavao različite distributivne centre koji posluju u Velikoj Britaniji, Italiji, Španiji, Belgiji i Češkoj.

AutoRepublika

(157)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Kad su je prodali u Srbiji, mogu i u Nemačkoj 😊

Branko

Nisu je prodali u Srbiji, jer nikad nisu imali Mercedes Benz Niederlasung nigdje na području bivše Juge. Jedno vrijeme su samo nadzirali mrežu kad je Braco Radovanović bankrotirao. Ovo je prilično radikakan, ali očekivan zaokret…🤔