1. Home
  2. Vesti
  3. Changan priprema brutalni SUV Shenlan G318
Changan priprema brutalni SUV Shenlan G318
9

Changan priprema brutalni SUV Shenlan G318

635
9
Podelite sa prijateljima:

Kineska kompanija Changan je 2022. godine otvorila zavisni entitet koji će kontolisati poslovanje marke Shenlan. Osmišljena je posebno za skupe elektrifikovane modele. Smišljeno je i alternativno ime Deepal, i to je unapred pripremljeno za buduća izvozna tržišta, iako se trenutno ne koristi. Ali asortiman modela nastavlja da se širi, pa obuhvata liftbek SL03 i SUV S7, dok postoje najave o skorom širenju palete SUV-om!

I taj automobil će takođe stići sa sekvencijalnim hibridnim pogonom.

Shenlan G318 koji je homologovan u Kini, će postati najbliži konkurent modelu po imenu BYD Leopard 5, jer su mašine slične po formatu i po karakteristikama. Prisustvo okvira na terenskom vozilu Shenlan još nije potvrđeno (poseduje nezavisno ogibljenje pozadi), ali istorija zna i za prave SUV-ove sa samonosećem (monokok) karoserijom.

Ali tačne specifikacije u pogledu dimenzija novajlije već jesu poznate. Krasiće ga 4.915 milimetara dužine, 1.985 mm širine i 1.885 mm visine. Međuosovinsko rastojanje je na nivou od 2.880 mm. Težina praznog vozila varira od 2.060 do 2.360 kilogrma, a bruto težina je u rasponu od 2.505 do 2.800 kg, već u zavisnosti od modifikacije.

Terensku suštinu modela Shenlan G318 naglašavaju gume visokog profila dimenzija 255/65 R18, crna plastična protekcija na karoseriji i bočno otvarana vrata prtljažnika.

Unutrašnjost još nije otkrivena, ali su mnoge tehničke karakteristike hibridnog SUV-a već poznate. Kao oplemenjivač dometa će biti ugrađen 1,5-litarski benzinski turbočetvorocilindraš sa 150 konjskih snaga. Osnovna verzija sa pogonom na zadnje točkove je opremljena jednim elektromotorom koji proizvodi 252 KS.

Verzija sa pogonom na sva četiri točka dodaje drugi motor na prednjoj osovini sa snagom od 178 KS, a u ovom slučaju ukupna moć ovako koncipiranog pogonskog sklopa dostiže 430 „konjića“. Takođe je poznato da će sistem oslanjanja biti po prirodi pneumatski.

Datum početka prodaje modela Shenlan G318 još nije objavljen, iako već postoji procenjena početna cena od 300 hiljada kineskih juana (38 hiljada evrića). Ali Changan je već pripremio set brendiranih dodataka za putovanja: nekoliko opcija za pragove (uključujući i one koji se uvlače), kofer za prtljag umesto rezervnog točka i ekspedicijski prtljažnik sa LED rasvetom na krovu.

Duh avanture je čak ugrađen u indeks G318 – ovo je oznaka živopisnog autoputa popularnog među turistima između provincije Sečuan i Tibeta.

AutoRepublika

(635)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Brutalan?! Protiv BMWa XM nema on nikakve sanse! 🙂 Dovoljno je coskast da moze da glumi jedan grubi SUV i to je sasvim dovoljno za siroke mase kupaca. Pravi terenci izgledaju drugacije. Dizajn – uglavnom je OK, ima karakter i nije pretrpan nekakvim nekorisnim off-road nakitom. Imam samo dve primedbe: 1. One masivne crne plasticne kutije na vratima deluju neprijatno i zastarelo – podsecaju me na rane 70-te kada su proizvodjaci poceli masovno da lepe takve ukrase na svoje karoserije da bi docarali sigurnost. Umesto toga, jedna masivna plasticna lajsna ispod vrata stitila bi ih od prskanja sa tockova i… Pročitaj više »

Tamo Daleko

Da, originalni Land Rover Defender, G-klasa, Wrangler, Land-Cruiser serije 70 su svi poznati po markantnim velikim zadnjim svetlima 🙂

Erik

Pale se na BMV ko Hepo kocke

BB

Dozajn mi se sviđa, ali ne sviđa mi se previše snage – obično to nosi jaku cijenu 😂😜🤣

s mile

čpvek se uči dok je živ, upravo saznah za termin „oplemenjivač dometa“…. naslućujem šta je…a vremenom ću i naučiti…

Bungi

😅😂🤣Opkakah! Taj me termin jako podsjeća na „oplemenjivač rublja“ ili ti omekšivač veša.Eto saznasmo da postoji i „oplemenjivač dometa“.

Bungi

Niti je ovaj kinez brutalan, niti onaj BMW frankeštajn.Orginalni XM je bio svemirski brod za ove krntije.I po pitanju estetike i po pitanju tehnike.

MRN

Visina 1.885 mm ?
Baš dosta.

s mile

Gore spomenuti BMW XM je 1755mm, podatak koji sam propustio, poprilično visok, a ovaj ga premaši… ima li praktične vajde od tih dodatnih cm…pitam se