1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije osveženog Forda Explorera
Prve fotografije osveženog Forda Explorera
3

Prve fotografije osveženog Forda Explorera

249
3
Podelite sa prijateljima:

Veliki krosover Ford Explorer je u aktuelnoj generaciji debitova pre neke tri godine, dok je predviđeno da restilizovana varijanta svoj debi ima u bliskoj budućnosti. Istina, ovaj put vam donosimo špijunske fotografije kineskog porekla, i moguće je da je varijanta koja je uslikana, zapravo samo ona koja je namenjena tamošnjim kupcima.

Podsetićemo da od 2020. godine, krosover Explorer koji mogu da pazare Kinezi, sklapa se u zajedničkom poduhvatu Changan Ford.

Sudeći po onome što vidimo na slikama, obim promena je značajan. Deluje da je Ford Explorer dobio potpuno novi stil njuške i zadnjice. Poseduje preoblikovane branike i prednje svetlosne grupe, širu rešetku hladnjaka, dok su zadnje signalne grupe profitirale za dopunske sekcije na petim vratima.

Putička kabina je takođe bila poprište temeljnog renoviranja, pa je tako umesto vertikalnog tableta za očitavanje postavki multimedijlanog sistema postavljen široki vodoravni ekran, baš onakav kakav smo videli na novim modelima američkog proizvođača koji su nazvani Ford Evos i Mondeo. Da bi ovo bilo moguće, čeoni panel je u potpunosti prerađen, iako je instrumentacioni displej i dalje „skriven“ ispod objedinjavajućeg vizora.

Ako je verovati preliminarnim informacijama, revidirani Explorer će zadržati veru u aktuelni turbobenzinski motor zapremine 2,3 litre, a koji razvija 276 konjskih snaga. Gamu će i dalje dopunjavati uvodni dvolitarski turbo četvorocilindraš s isporukom oko 220 konjskih snaga. On je najavljen još pre neke dve godine, ali se i dalje nije pojavio na nekom serijski proizvedenom krosoveru.

Debi ažuriranog Explorera bi bilo mudro očekivati na aprilskom Salonu automobila u Pekingu, dok će neposredno nakon toga, i američko izdanje ovog Forda proći kroz proces podmlađivanja.

AutoRepublika

(249)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Dobro izgleda. Cak ima i kucno kino unutra 😂

hajlender

Naprijed liči na Land rovera, a ovaj ekran unutra je možda ipak malo previše.

Yankee

Stil vecine danasnjih Land Rovera vuce iz perioda kada su bili pod komandom Forda, tako da je to zapravo Fordov dizajn.