1. Home
  2. Life
  3. Renault Rafale dobija inteligentno vešanje u stilu DS-a 7 na verziji sa 300 „konja“
Renault Rafale dobija inteligentno vešanje u stilu DS-a 7 na verziji sa 300 „konja“

Renault Rafale dobija inteligentno vešanje u stilu DS-a 7 na verziji sa 300 „konja“

276
5
Podelite sa prijateljima:

Predstavljen na poslednjem Pariškom sajmu aviona u junu 2023, Renault Rafale još uvek nije „sleteo“ u prodajne salone. Njegov dolazak na tržište zakazan je za predstojeće proleće, za sada sa jednom hibridnom verzijom od 200 KS.

Ali ovaj motor, već prisutan na Australu i Espaceu, neće dugo ostati sam. Da bi uspostavio pretpostavljeni vrhunski status svog novog SUV-kupea, „Renol“ je već najavio naknadno lansiranje hibridne plug-in varijante E-Tech 4×4 sa 300 KS. Za sada, međutim, proizvođač sa znakom znate već čega 😉 je dao malo informacija o ovoj novoj verziji.

U kratkom opisu posvećenom tome, navodi se „specifična podešavanja šasije sa inteligentnim uzemljenjem nove generacije“. Sada se već zna da će ovaj mišićavi Rafale imati kontrolisano oslanjanje u kombinaciji sa kamerom koja može da „skenira“ put ispred sebe.

Ova tehnologija je još uvek retka na tržištu. Prvi put se pojavila na Mercedesu S-klase 2013. godine. Ali sa strane francuskih proizvođača, preteča je bio DS 7 Crossback, u jednostavnijoj i jeftinijoj verziji. Za razliku od nemačke limuzine, francuski premijum SUV ne zahteva skupo elektro-hidraulično vešanje. S druge strane, zadržava princip kamere za otkrivanje nesavršenosti na putu. Prigušenje se tako može ublažiti pre nego što točkovi naiđu na niz neravnina ili rupa, a zatim ponovo ojačati kada asfalt postane glatkiji. Reakcija je nemoguća sa „jednostavnim” senzorima u traci, koji omogućavaju kasniju reakciju, kada se vozilo već nađe na prepreci.

Rafale bi trebalo da nastavi sa približno istim radom kao DS 7 Crossback, koji je postao DS 7 posle restilizacije. Ali cilj kojem se teži neće biti identičan. Renault SUV-kupe obećava da će biti manje fokusiran na udobnost od svog francuskog rivala. Uz pomoć upravljanja na zadnjim točkovima, nepoznatog DS-u, on će se više fokusirati na dinamiku.

Prema dostupnim informacijama, on bi čak trebalo da otvori novu sportsku etiketu, svojevrsnu zamenu za Renault Sport. Među mogućnostima su i nazivi Alpine F1 ili Alpine Motorsports. Njegov unutrašnji i spoljašnji stil takođe će biti agresivniji od ostatka asortimana. Pristup će stoga ići mnogo dalje nego na trenutnim završnim nivoima Esprit Alpine.

Za kraj ćemo ukratko napomenuti da će verovatna cena ovog modela ići i do 70 hiljada evra…

AutoRepublika

(276)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mixito

Ali cena…. 🤣🤣

Rikošet

U budućnosti će mehaničar morati znanjem da bude na nivou inženjera NASE…

Bespotrebno komplikovanje već ionako komplikovanog, što je operacija koja se kod Francuza do sada nebrojeno puta završavala s skupim automobilskim fijaskom…

Renault Terminator🇷🇺Z

Ovaj Renault trčećim koracima juri u bankrot..nije im ni prvi put.Tu su građani Francuske koji će da ga svojim parama vraćaju u život.

BB

Ali pare odoše u ukrajinu

MRN

Imah prilike videti ova kola uživo na Sajmu.
Rafale meni deluje fantastično, mesta u vozilu ima u izobilju (u panoramskoj verziji), a u izloženoj verziji opreme (poslednji paket+neke opcije) sve je to u enterijeru „svila i kadifa“. I mogu da kažem da on u meni budi veoma lepe emocije.
A cena tih lepih emocija ( u 2WD verziju, sa hibridom od 200 ks ), je „samo“ oko 59.400 evra.
„Prava sitnica“ za današnje vreme …