1. Home
  2. Life
  3. Bezbednost
  4. Italijani moraju posedovati uređaj koji onemogućava zaboravljanje dece u vozilu
Italijani moraju posedovati uređaj koji onemogućava zaboravljanje dece u vozilu
0

Italijani moraju posedovati uređaj koji onemogućava zaboravljanje dece u vozilu

152
0
Podelite sa prijateljima:

Sprava osmišljena da bi prevenirala roditelje od zaboravljanja dece u vozilu je od pre nekoliko dana u Italiji deo mandatorne bezbednosne opreme automobila. Propust vozača da se usaglasi sa ovom zakonskom odredbom, u slučaju da to otkrije policija, kažnjava se novčanim iznosom od 81 do 326 evra, uz dodatnih pet kaznenih poena.

Italijansko ministarstvo je potvrdilo da je u četvrtak bio prvi dan primene propisa koji su nametnuli neophodnost instalacije posebnih sedišta za decu mlađu od četiri godine. Specifičnost sedišta novog tipa se ogleda u tome što poseduju instaliran alarmni mehanizam.

Sprava će morati da se „aktivira automatski i moraće biti opremljena alarmom, kako bi vozač bio upozoren na prisustvo deteta na zadnjoj klupi. Vozač biva upozoren akustičnim i vizuelnim putem, a pored toga i signali vibracije su odaslati kako bi se eliminisala mogućnost da ostanu nezapaženi za vozača, kako u situacijama kada je on u vozilu, tako i kada je pored njega „.

Sprava takođe može posedovati sistem koji obezbeđuje automatsko slanje SMS ili WhatsApp poruka, a pored toga može čak i inicirati telefonski poziv. Vlada Republike Italije je odobrila skroman iznos pomoći pri kupovini uređaja u iznosu od 30 evra po svakoj kupljenoj spravi.

AutoRepublika

(152)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments