1. Home
  2. Vesti
  3. Seat Ateca dobija verziju FR Special Edition
Seat Ateca dobija verziju FR Special Edition
0

Seat Ateca dobija verziju FR Special Edition

158
0
Podelite sa prijateljima:

Seat Ateca je prvi SUV pod znakom španske marke i bori se u segmentu gde je konkurencija bukvalno rečeno proždrljiva. Zbog toga Seat pokušava na razne načine da pospeši prodaju, jedan od njih je i ažuriranje ponude i opreme, pogotovo ako se ima u vidu da je u poslednje vreme dobar deo konkurencije osvežen.

Brend iz Barselone je odlučio da obogati Atecin asortiman verzijom FR Special Edition, što je specijalno izdanje koje već postoji u drugim modelima brenda, kao što je Leon, i može se reći da se izdvaja po odnosu opreme i cene. A mi mislili da je Xiaomi najbolji odnos cene i kvaliteta. 😀

Nova verzija FR Special Edition zasnovana je na završnom nivou FR. Stoga ima za cilj da otkrije sportskiju stranu španskog kompaktnog SUV-a.

Što se tiče mehanike, ispod haube nove Ateca FR Special Edition se nalazi 1,5-litarski četvorocilindrični benzinski motor TSI, koji razvija 150 KS i 250 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Može biti povezan sa šestostepenim manuelnim menjačem ili sedmostepenim automatskim menjačem DSG sa dvostrukom spojnicom, dok je pogon uvek na prednje točkove.

Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 9 sekundi i a maksimalna brzina ulazi u treću stotinu i iznosi 202 km/h. Za neke možda najbitniji podatak jeste potrošnja koja iznosi 7,1 litar na 100 kilometara uz emisiju CO2 od 149 g/km prema WLTP-u.

Što se cena tiče, naišli smo na podatak (najverovatnije pirinejska kraljevina) da one iznose 37.200 i 39.820 evra, zavisno od toga da li je poručen manuelni ili automatski menjač

AutoRepublika

(158)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments