1. Home
  2. Vesti
  3. Posle Moskviča, Rusi sredinom 2024. godine oživljavaju i Volgu
Posle Moskviča, Rusi sredinom 2024. godine oživljavaju i Volgu
5

Posle Moskviča, Rusi sredinom 2024. godine oživljavaju i Volgu

477
5
Podelite sa prijateljima:

Iako još uvek nije poznato u kojoj fabrici automobila će biti sklapani modeli marke iz doba socijalizma i Sovjetskog Saveza, već sada je poznato da će oživljena Volga biti predstavljena u Ruskoj Federaciji, negde po srednini naredne godine.

Prvi čovek ruskog Ministarstva privrede, Denis Manturov je obnarodovao ovu vest u intervjuu koji je dao novinarima redakcije lista RIA Novosti. Istovremeno, zamenik premijera je ranije izjavio da bi ovaj projekat svoju primenu mogao da dočeka na različitim tehnološkim lokacijama. Manturov je kazao da u bliskoj budućnosti Nižnji Novgorodski automobilski klaster planira da završi razvoj oživljene Volge.

Planovi za oživljavanje Volge i Pobede su postali javna stvar tokom prošlog leta, kada Manturov nije naznačio koji bi datum pokretanja proizvodnje vozila ovih brendova mogao biti ostvariv. Vest o skoroj prezentaciji savremene Volge je dočekana s oduševljenjem od strane građana najveće države na svetu. Tamošnji mediji pišu i kako automobilski entuzijasti sanjaju i jako priželjkuju i povratak na tržište još jednog istorijskog brenda, onog koji se zove Čajka.

AutoRepublika

(477)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Onog momenta kada gornja vest predje granice EU bice proglasena „ruskim nacionalizmom“! Brizljiva nega sopstvene kulture u EU je na protiv sasvim normalna stvar, koja se podrazumeva bez komentara! Radujem se ovoj vesti, prvenci ruske motorizacije imaju svoj karakter koji vredi dalje odrzavati. Bas me interesuje kako ce reagovati ilustratori KOLESA! 🙂

Renault Terminator🇷🇺Z

Evo me u Českoj malo odmaram…upalio malo TV da vidim šta ima..kada ono ni pet ni šest na Češkom TV kanalu ide ruski film Последний богатырь ili na našem „poslednji junak“ sihronizovan na češki jezik!!!Ja zaprepašten,zar je ovo moguće da ide ruski film u srcu EU!!!!
Da..televizijski kanal se zove PrimaMAX.
To znači da naši pobjeđuju i da se ratu bliži kraj pa se valja polako opet Rusima uvlačiti u šupak a zapadnjaci su u tome velemajstori bez premca kada gube na frontu.

Tomislav

Nisi u pravu.

Renault Terminator🇷🇺Z

😂
comment image

Renault Terminator🇷🇺Z

comment image