1. Home
  2. Vesti
  3. Honda WR-V je verzija indijskog modela Elevate za Japan
Honda WR-V je verzija indijskog modela Elevate za Japan
1

Honda WR-V je verzija indijskog modela Elevate za Japan

96
1
Podelite sa prijateljima:

Hondin asortiman sada uključuje dva različita krosovera sa indeksom WR-V: jedan od njih je predstavljen u jugoistočnoj Aziji prošle godine, a drugi je najavljen u Japanu. Dok je prvi krosover originalni model, drugi je namenjen zemlji izlazećeg sunca i u stvari je indijska Honda Elevate sa promenjenim imenom.

Prezentacija modela sa petoro vrata u Hondinoj domovini održana je u novembru, a sada su objavljene konfiguracije i cene. Istina, Japanci koji žele da kupe novu Hondu WR-V i dalje će morati da sačekaju: početak prodaje zakazan je za mart 2024. godine, a automobili će biti isporučeni iz Indije.

Spolja i iznutra, japanski SUV je preslikani „indijski“, osim što krosoveri imaju različite opcione dizajnerske pakete. U isto vreme, Honda WR-V je iz nekog razloga nešto duža od Elevatea: 4.325 naspram 4.312 mm. Preostale dimenzije su iste: širina – 1.790 mm, visina – 1.650 mm, međuosovinsko rastojanje – 2.650 mm. Zapremina prtljažnika – 458 litara. Inače, krosover Honda Vezel (na nekim tržištima HR-V) dostupan u Japanu ima slične dimenzije, ali je ovaj model bolje opremljen.

Ali WR-V je bogatiji od svog indijskog brata; već ima šest vazdušnih jastuka i kompleks Honda Sensing (adaptivni tempomat, automatsko kočenje, zadržavanje trake, automatsko prebacivanje farova i sisteme za prepoznavanje znakova), dok je kod Honde Elevate sve ovo uključeno samo u najskupljoj konfiguraciji. Međutim, u Japanu tradicionalno treba dodatno platiti za multimediju.

Lista standardne opreme Honde WR-V takođe uključuje kontrolu klime i LED optiku; počev od „srednje“ verzije pojavljuju se LED maglenke i kožni volan, a vrhunski paket ima i srebrne krovne šine, lajsne slične boje na vratima i staklene ivice.

Motor nije isti kao na „indijskom“ – u pitanju je atmosferski benzinski motor 1.5 sa četiri cilindra bez ikakvih hibridnih dodataka (stariji Vezel u Japanu dolazi u obliku hibrida). Ali za WR-V, snaga je neznatno smanjena: 118 KS i 142 Nm umesto 121 KS i 145 Nm za Hondu Elevate. Za Japance, krosover će biti dostupan samo sa CVT-om, iako u Indiji i dalje postoji izbor ručnog menjača. U svakom slučaju, pogon je samo na prednje točkove.

Cena Honde WR-V kreće se od 2.098.800 do 2.489.300 jena (13.404 do 15.898 evra). Honda Vezel će koštati najmanje 2.399.100 jena ili 15.322 evra. Samo treba uporediti cene sa evropskim i zapitati se ko je ovde lud 😀 .

Verovatno će se sledeće godine na drugim tržištima pojaviti krosover indijske proizvodnje, ali pod kojim imenom je i dalje pitanje.

AutoRepublika

(96)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Izgleda suvise masivno, fali mu samo kupola sa mitraljezom i pravac u nemacki saobracaj!

Pre neki dan se ovde pojavio clanak jednog „eko-strucnjaka“ na temu SUV. Kaze „strucnjak“ da SUV vozila inspirisu na agresivnost! Napisao sam mu sledeci komentar:

„Ove godine imao sam priliku da vozim kroz vise zemalja Evrope. Svuda sam se osecao sigurno i opusteno – osim u Nemackoj! Agresivnost nemackih vozaca je deo vase nacionalne karakteristike, sa vrstom automobila to nema veze!“