1. Home
  2. Vesti
  3. Avtovaz planira lansiranje pristupačnog porodičnog četvorotočkaša
Avtovaz planira lansiranje pristupačnog porodičnog četvorotočkaša
7

Avtovaz planira lansiranje pristupačnog porodičnog četvorotočkaša

159
7
Podelite sa prijateljima:

Rukovodstvo Avtovaza trenutno razmatra ideju koja podrazumeva sklapanje jeftinog automobila koji bi bio popularan među porodičnim ljudima. Pitanje nije zaključano samo unutar pomenutog proizvođača, već se o tome diskutuje i unutar Državne dume, što je potvrdila Tajana Buckaja s mesta zamenika donjeg skupštinskom doma. Ona je to potvrdila tokom prezentacije „Demografija 2030.“

Na tom skupu je bilo reči i polemika o tome kako osigurati stabilan i održiv rast populacije Ruske Federacije.”Koji tip automobila još uvek nije razjašnjeno. Možda pričamo o nekom već postojećem modelu, uključujući i Ladu Largus sa sedeam mesta za sedenja. Moguće je da bi taj automobil mogao biti plasiran velikim porodicama u nekom preferencijalnom programu.

“Zaista želim da predstavimo porodični automobil. U pregovorima smo s Avtovazom, jer bi porodični automobil nužno trebalo da bude domaće proizvodnje. Povrh toga, oni već poseduju poveći sedmosed u ponudi,” reče Buckaja.

Napomenula je da je neophodno proračunati u koji deo budžeta bi se mogao smestiti porodični automobil ruskog proizvođača. U svakom slučaju ideja je da država izdašno podrži projekat kako bi se obezbedio prirast stanovništva.

Nadležni su ranije razgovarali i o dodatnoj pomoći porodicama. U novembru su predložili izdavanje roditeljskog sertifikata koji bi glasili na milion rubalja i koji bi mogli biti upotrebljeni za nabavku domaćeg automobila. Državna duma je takođe predložila da se smanji porez na transport na moćne automobile kako bi se izdržavale velike porodice za koje su veliki automobili neophodna dobra.

AutoRepublika

(159)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Originalni ruski auto ne bi trebalo praviti po uzoru na evropske! Razlog su ogromna rastojanja i ljuta ruska zima – taj auto bi morao da funkcionise i u sibirskim uslovima, barem na -40°C! Moj recept bi bio: – SUV dizajn jer garantuje puno prostora na ogranicenoj velicini vozila; – varijabilno organizovan enterijer tako da bar dve osobe mogu udobno da spavaju; – veliki tockovi; – visok klirens; – pogon na gas ili metan koga u Rusiji ima u izobilju a nikada se ne zamrzava; – stacionarni grejac na gas koji zagreva motor i vozilo pre njegovog startovanja; – skalirajuca platforma,… Pročitaj više »

Renault Terminator🇷🇺Z

Daj Bože da te ne poslušaju..
Samo iz jednog razloga,jer se zalažeš da vozilo bude čardak.
A ubjeđem sam da i neće biti čardak iz dosadašnjeg iskustva kakva su vozila pravili..

Matija

Vidi AMC – ne mora da bude cardak!

Matija

U ovom izdanju imamo perfektan primer kako bi novi Moskvic, novi narodni ruski auto, mogao da izgleda i da funkcionise:

comment image

Moj predlog za varijante karoserije bio bi:
– karavan
– fastback sa cetvoro vrata
– pikap sa 2 sedista.

Izmenjeno 4 meseci pre od strane Matija
Renault Terminator🇷🇺Z

Može ovo na foru Audija allroad,sviđa mi se.

igi

Pa imali su već Aleka, sličan po obliku.

DOLF

Državna duma je takođe predložila da se smanji porez na transport na moćne automobile kako bi se izdržavale velike porodice za koje su veliki automobili neophodna dobra.
?
Tekst je preveden preko neke aplikacije?
Slažem se sa Matijom oko koncepta budućih ruskih automobila.