1. Home
  2. Vesti
  3. Suzuki Jimny na „testu severnog jelena“ (VIDEO)
Suzuki Jimny na „testu severnog jelena“ (VIDEO)
1

Suzuki Jimny na „testu severnog jelena“ (VIDEO)

770
1
Podelite sa prijateljima:

Potražnja za Suzuki Jimnyjem vrtoglavo raste. Kako i ne bi, „bejbi“ G klasa je priuštiv automobil, dopadljivog izgleda i jedinstven. Naravno, ovoj „planinskoj kozici“ ćemo oprostiti to što nije „ubica krivina“, jer naravno, Jimny nije ni namenjen za takve aktivnosti.

„Test severnog jelena“ je poput automobilskog „detektora laži“. On neumoljivo otriva sve nedostatke u sposobnosti manevrisanja, a novajlija je nastavio u stilu prethodnika. Mada deluje modernije od njih, i dalje ga klasi karoserija na šasiji.

Koliko je loša situacija s testom „severnog jelena“? Pri brzini od 77 km/h, Suzuki se pokazao prilično nestabilnim. Elektronska kontrola stabilnosti vredno radi da spreči da se automobil ne prevrne, ali točkovi svakako gube kontakt s tlom.

Test vozači su referisali da su imali dva značajna problem s Jimnyjem. Na prvom mestu, stub volana je veoma dugačak, tako da vozač ne može dovoljno brzo da prenese komandovanje na asfalt. Takođe, prijanjanje pneumatika je plitko, a stvari gorim čini meko ogibljenje i izrazito naginjanje karoserije. Ovo rezultira izraženom tendencijom ka podupravljanju, čak i pri niskim brzinama. Ipak, automobil je uspeo da izvrši zadatak pri nižoj brzini od 68 km/h. Primera radi, Audi Q8 je bio uspešan pri  79 km/h. Takođe, primetno je da je kontrola stabilnosti „isisavala“ svu brzinu vozila.

Jimny se nije mnogo bolje pokazao ni u slalomu, što je i bilo očekivano. Međutim, sve je to manje bitno, jer Jimny može da uradi stvari koje većina automobila ne može, uz amandman da nikako nije namenjen za sportsku i dinamičnu vožnju.

AutoRepublika

Izvor:

(770)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Moram da „prosvjedujem“ … Kako Vi znate da je ova „bejbi“ G klasa … priuštiv automobil“ ?
Nema za njega cenovnika kod nas.
A ako mu pogledate cene u CH, ima da se bukvalno „smrznete“ 🙂
Naravno, Jimny je oduvek bio relativno skup. Pa i dok se „zvao“ SJ413 …