1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. BMW-ovi rukovodioci odgovaraju na pitanje zašto fizička dugmad nestaju u modelima bavarske marke
BMW-ovi rukovodioci odgovaraju na pitanje zašto fizička dugmad nestaju u modelima bavarske marke

BMW-ovi rukovodioci odgovaraju na pitanje zašto fizička dugmad nestaju u modelima bavarske marke

1.08K
0
Podelite sa prijateljima:

Prenosimo sa BMW bloga sumirani intervju sa BMW-ovim potpredsednikom za tehnološke inovacije, Peterom Lenerom i višim potpredsednikom za nove tehnologije, Rudolfom Benkerom koji nam daju uvid u pristup brenda tehnologiji, dizajnu i korisničkim preferencijama u njihovim automobilima.

Baveći se prelaskom sa fizičkih dugmadi na digitalne interfejse, Lener ističe BMW-ov fokus na rano testiranje korisnika i simulacije kako bi se uskladili sa očekivanjima kupaca. Benker naglašava identifikaciju relevantnih tehnoloških trendova za kompanijski poslovni model i davanje prioriteta njihovoj integraciji u vozila.

Posvećenost minhenske marke tehnološkim inovacijama je podstaknuta njenom globalnom mrežom tehnoloških kancelarija, koje prate regionalne trendove i društvene promene. Ova široka mreža pomaže BMW-u da ostane ispred tehnologija u nastajanju.

Što se tiče zabrinutosti oko „gamifikacije“ vozila, posebno kako se brend kreće ka elektrifikaciji, BMW vidi ovu promenu kao priliku za stvaranje drugog životnog prostora u automobilima, obezbeđujući produženo vreme provedeno u vozilima tokom putovanja na posao.

Pristup pronalaženju softverskih rešenja na lokalnom nivou, u saradnji sa partnerima širom sveta, odražava strategiju da neprimetno integrišu aplikacije i tehnologije nezavisnih proizvođača u svoje automobile.

Diskusija oko evolucije iDrive-a sugeriše želju za ujedinjenijim iskustvom u svim modelima kuće, pojednostavljujući ažuriranja softvera i funkcije za kupce u različitim vozilima.

 

U pokušaju da poboljša korisničko iskustvo, BMW razmatra uklanjanje manje korišćenih funkcija na osnovu podataka o korišćenju korisnika, u cilju pojednostavljenog i efikasnog sistema.

Kašnjenje u uvođenju autonomije nivoa 3 u SAD u poređenju sa Nemačkom potiče od problema složenosti hardvera, softvera i različitih propisa u američkim saveznim državama.

Uprkos značajnom budžetu, BMW priznaje neistražene puteve u proširenoj stvarnosti (augmented reality – AR), predviđajući potencijal u nosivim uređajima koji definišu značajan trenutak sličan „iPhone trenutku“ za AR u automobilskom prostoru.

Bavarci iz „Minkena“ su posvećeni iskorištavanju tehnoloških trendova, uvida kupaca i globalnih partnerstava za podsticanje inovacija i poboljšanje korisničkog iskustva u svojim vozilima.

AutoRepublika

(1077)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments