1. Home
  2. Vesti
  3. VW ID.3 dobija verziju GTX?
VW ID.3 dobija verziju GTX?
1

VW ID.3 dobija verziju GTX?

67
1
Podelite sa prijateljima:

Za automobil koji je premijerno predstavljen pre četiri godine i koji je nedavno dobio „tretman plastičnog hirurga“, očekivalo se da već uveliko ima nabrijanu verziju, posebno jer je to električna alternativa Golfu. Međutim, Volkswagen je odvojio vreme da razvije ID.3 GTX, i čini se da je na pravom putu za debi sledećeg proleća.

Nedavno uhvaćen na testiranju po hladnom vremenu s ove (naše) strane Atlantika, Volkswagen ID.3 GTX izgleda spremno za proizvodnju. Međutim, testirani prototip je sa haubom prvobitne iteracije, na šta ukazuje crni deo ispod vetrobrana. Dakle, velike su šanse da bi to mogao biti rani prototip.

Ipak, lako ga je razlikovati od „ne-GTX“ verzija ID.3, jer ima sportskiji prednji branik sa većim usisnikom za vazduh i drukčiji izgled saća. Osim difuzora, koji izgleda malo sportskiji, nije se mnogo promenio na zadnjem delu. Ipak, očekuje se da će logo GTX ukrasiti vrata prtljažnika ispod amblema marke, baš kao na ID.4 GTX i ID.5 GTX.

To nije jedina stvar koja se verovatno deli sa gore pomenutim modelima, jer bi ID.3 GTX takođe mogao da dobije isti pogon. Ako je to slučaj, onda je to postavka sa dva motora koja zajedno generiše 250 kW (339 KS). Ubrzanje od 0-100 km/h moglo bi potrajati manje od pet sekundi, što bi bilo značajno poboljšanje u odnosu na uobičajeni ID.3 (7,4 sekunde u najagilnijem obliku).

Točkovi su preuzeti iz Golfa 8 GTI. Biće zanimljivo videti da li će ih serijski model zadržati, iako će navodne unapređene kočnice i čvršća šasija biti uključeni, poboljšavajući dinamiku vožnje automobila na račun udobnosti. Takođe očekuje se da će mu VW dati prednja sportska sedišta i neke ekskluzivne presvlake, možda inspirisane svojim termičkim bratom.

Sada je pitanje da li će se navijeni ID.3 zapravo zvati GTX s obzirom da je volfsburški proizvođač najavio svoju nameru da odustane od ovog naziva i umesto njega koristi GTI. Štaviše, odbaciće i prefiks ID verovatno do kraja decenije, jer će svaki novi automobil koji do tada naprave imati baterijski električni pogon. Dakle, neće im trebati drugačije ime da bi se izdvojili iz gomile koju pokreće termika, jer će biti potpuno odbačena.

ID.3 GTX se očekuje za nekoliko meseci, a zvanično predstavljanje će biti sledećeg proleća.

AutoRepublika

(67)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Onako, čisto dizajnerski, ovo vozilo mi se spolja sve više dopada.
Ali, ne razumem onaj problem za smeštaj stopala putnika zadnje klupe. Onako izdignut pod pozadi. Kao da nije u pitanju vozilo uradjeno na električnoj, već na SUS platformi.