1. Home
  2. Vesti
  3. Cadillac asortimanu dodao još jedan električni krosover
Cadillac asortimanu dodao još jedan električni krosover
0

Cadillac asortimanu dodao još jedan električni krosover

82
0
Podelite sa prijateljima:

„Dobar dan, ja bi da kupim jedan Cadillac na struju.“

„A koliko metara Cadillaca na štiklama bi vam trebalo?“

Otprilike tako će uskoro teći razgovor između kupca i prodavca u izložbeno-prodajnom salonu. Premijum divizija General Motorsa iz dana u dan ima sve više električnih modela, ali su isti, liče „kao jaje jajetu“ i pritom u većini slučajeva koriste identičnu tehnologiju.

Najnoviji od njih se zove Vistiq i treći je u redu električnih Cadillaca predstavljenih ove godine. Manji model Lyriq je već u prodaji, uskoro će mu se pridružiti i Escalade iQ, a nedavno je predstavljen i najmanji krosover brenda pod imenom Optiq. Vrhunac će da čini limuzina Celestiq sa cenom od 350 hiljada američkih dolara, a i prodaji je možemo očekivati do 2025. godine.


O Vistiqu nema mnogo informacija i američki proizvođač vozila je objavio samo dve fotografije. Mediji spekulišu da će Vistiq biti zamena za sadašnji model XT6, pošto su dva krosovera sličnih dimenzija i pružaju po tri reda sedišta. Kolege iz drugih magazina takođe hvale Cadillac što nije pratio trendove i ponudio „kupe sa četvoro vrata“, pa je tako krov relativno kockast i prioritet je dat komforu i prostoru umesto stila.

Kupci ovog američkog brenda su takođe uglavnom u starijim godinama i samim tim prefiriraju one tradicionalne linije umesto modernih detalja. Spomenućemo da su felne 22-inčne, a pneumatici tipa Michelin Pilot Sport.

Pozadi možemo da vidimo značku 600 E4, što nam govori da je pogon na sva četiri točka, a brojka „600“ se odnosi na obrtni momenat. To bi u teoriji označilo da Vistiq pruža istu mehaniku kao i konfiguracija Lyriqa s dva električna motora, pa se očekuje cifra od oko 500 „konja“. Dva krosovera će deliti istu platformu nazvanu Ultium, a razlika će biti uglavnom u dimenzijama, pošto Lyriq ima samo dva reda sedišta. Takođe se nagađa da će postojati i konfiguracija sa manje snage i pogonom samo na zadnjoj osovini.

Cadillac Vistiq stiže u izložbeno-prodajne salone tek kao model za 2025. godinu, a više informacija će biti dostupno kako se budemo približavali tom vremenu.

AutoRepublika

(82)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments