1. Home
  2. Vesti
  3. BMW „sedmica“ u M Sport paketu s 2,0-litarskim motorom
BMW „sedmica“ u M Sport paketu s 2,0-litarskim motorom
2

BMW „sedmica“ u M Sport paketu s 2,0-litarskim motorom

5.23K
2
Podelite sa prijateljima:

Pre par godina, BMW Abu Dabi je demonstrirao u najmanju ruku smelo obojene verzije M760Li. To je doprinelo tome da se kupci zaljubljuju u kombinaciju V12 motora i M Performance dizajna.

Ipak, neki nisu tako „dekadentno“ raspoloženi, pa su se odlučili za 730Li. Međutim, to se spolja ne vidi!

Naziv otkriva sve. „L“ stoji za produženo međuosovinsko rastojanje a „30i“ se odnosi na 2,0-litarski turbo motor. Ovu verziju ne možete kupiti u Evropi, jer je osnovni motor na starom kontinentu 3,0-litarski dizel (30d).

Što se tiče „malog“ benzinca, on isporučuje 260 ks i 400 Nm (od 1.550 o/min), koji se šalju na zadnje točkove preko osmostepenog automatskog menjača iz ZF-a. Sprint do stotke više nego solidan: 6,3 sekunde, dok bez obzira na veličinu i masu, ova „sedmica“ može da pojuri do 250 km/h.

M Sport paket donosi prednje usisne otvore gotovo identične kao kod M760Li, koji ima tri puta više cilindara i radne zapremine.

Neko bi pomislio da manjem motoru treba manje vazduha, ali hipetrofirana maska hladnjaka je i dalje tu, oko 50% veća nego ranije, s aktivnom aerodinamikom.

Kako 730Li izgleda bez M Sport paketa, možete videti u fotografijama, ali maska je i dalje tu.

AutoRepublika

(5231)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Nisu Kinezi kao kupci „mutavi“. Zbog značaja tržišta dobijaju neke verzija o kojima ostali mogu samo da sanjaju.
Poput verzija sa produženim Wb-om.
Ili ovaj motor iz naslova. Sa odličnim performansama za sedmicu.

popp

Mislim da je redni sestak minimum u ovoj kategoriji, prvenstveno zbog kultivisanosti rada, a meni licno i zbog zvuka.