1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljena putnička verzija restilizovanog Berlinga iz Citroenovog asortimana
Predstavljena putnička verzija restilizovanog Berlinga iz Citroenovog asortimana
4

Predstavljena putnička verzija restilizovanog Berlinga iz Citroenovog asortimana

264
4
Podelite sa prijateljima:

Ekterijer kombija je dekorisan u skladu s najsvežijim korporativnim stilom galske marke, modernizovan je i enterijer, dok je na lista raspoložive opreme podebljana. U najvećem broju evropskih država će novitet biti ponuđen samo kao električni automobil, kako je uostalom bilo i ranije. Ono što je još novo jeste to što je Berlingo sada s impresivnijom autonomijom.

Koncern Stellantis nastavlja da nas upoznaje s restilizovanim lakim komercijalnim vozilima brenda i sada se upoznajemo s putničkom verzijom kombija koji će biti plasiran pod imenom e-Berlingo.

Podsetićemo da je komercijalna, u stvari teretna verzija Berlinga prikazana u oktobru, dok su na zasebnim događajima debitovali i aduti iz Opelovog programa, putnički Peugeot Rifter i Peugeot Traveler. Sada evo dođe i Citroenov red.

Ovaj model je dakle debitovao u formi baterijskog vozila, dobijajući prefiks u imenu “e”, jer Stellantis od prošle godine svoje kombije prodaje isključivo kao „ekološki podobne“ u većini zemalja Evropske unije, mada postoje kombiji i pokretani motorima s unutrašnjim sagorevanjem goriva. Čak i u delovima Starog kontinenta gde se prodaju konvecnionalni kombiji, doći će do modernizacije vozila koja će biti realizovana na isti način kao s baterijskim.

Prednji deo Citroena Berlinga je redizajniran i usklađen s novim korporativnim stilom marke. Model je izgubio dvodelnu rasvetu, dok su svetla za vožnju sada izvedena u obliku tri sekcije LED-a, poput onoga kako je to urađeno na upravo lansiranom evropskom kros-heč modelu po imenu Citroen C3. Imajte na umu da kamionet Berlingo Van ima jednostavnije farove. I obe modifikacije zamenile su dvostruki ševron koji se proteže po celoj širini lakoničnim amblemom, što se da videti i na slici malo dalje iznad.

Paket nazvan Advanced Comfort XTR je dostupan i uz putničku verziju, a upravo takav primerak je pozirao na fotografijama. Osobenosti ove modifikacije se ogledaju u zaštitnim prekrivkama odbojnika srebne boje i s crvenim nalepnicama. Kombi Berlingo može biti poručen s dve različite dužine, i to od 4,4 ili 4,75 metara, što će reći kao petosed ili sedmosed.

Unutra se nalazi novi volan i multimedijalni sistem sa tabletom od 10 inča. Pored toga, Citroen Berlingo je profitirao tako što je dobio digitalnu instrument tablu. Dodatno, kombi je dobio i udobnija prednja sedišta koje je galska marka krstila kao Advanced Comfort. Na listi opreme su i volan sa grejanjem, bežično punjenje pametnog telefona i ostalih na internet povezivih spravica, kamera kao ispomoć pri vožnju unazad i prilagodljivi tempomat.

Jedini električni motor koji će biti ugrađivan u junaka ove priče i dalje proizvodi 136 konjskih snaga. Navodi se da kombi pruža novu bateriju, ali je njen kapacitet isti, i iznosi 50 kWh. Takođe se navodi da je rezerva snage povećana sa 280 na 320 kilometara (prema uzansama iz protokola WLTP). Povećanje autonomije se objašnjava uvođenjem novog upravljačkog softvera i toplotne pumpe.

Komercijalizacija kombija je zakazana za proleće koje nam je sve bliže i najbliže je, ali cene nisu istaknute. Predrestilizacijski e-Berlingo se u matičnoj Francuskoj, na primer, nudio i još uvek se nudi za cifru koja se vrti oko 40 hiljada evra.

AutoRepublika

(264)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

“Kombi Berlingo može biti poručen s dve različite dužine, i to od 4,4 ili 4,75 metara, što će reći kao petosed ili sedmosed.”

I onaj kratki od 4,4 metra može da bude sedmosed, osim ako je opremljen opcionim panoramskim krovom. Inače, nije problem trećeg reda zbog same panorama, već zato što panorama kao opcija automatski “vuče” i onaj unutrašnji krovni boks iza drugog reda sedišta. A taj boks je smetnja za glave putnika trećeg reda.

BB

Vidim da si upućen u detalje, skoto kao budući kupac 😀

MRN

Da, sve konfiguacije i opcionale sam davno apsolvirao 😊Na žalost, s adašnji Citroen Berlingo nikada nije uvožen u Srbiju kao putničko, već samo kao N1 vozilo. Očito, procena uvoznika za Srbiju je bila da ne bi postojala neka značajna potražnja medju nekomercijalnim kupcima.
Pa sam se pre oko 4 godine interesovao za verziju sa značkom Pežoa, jer u to vreme Berlingo sa značkom Toyote još nije bila ni startovao sa prodajom u Evropi.
No, sudbina je na kraju htela da odem nekim drugim putem 😊

BB

Pa zašto ne ukinu C3, C4, CX i Aircross u SUS verzijama, pa nek budu 100% ekološki…