1. Home
  2. Vesti
  3. Naredna Lancia Ypsilon na digitalnom renderu
Naredna Lancia Ypsilon na digitalnom renderu
0

Naredna Lancia Ypsilon na digitalnom renderu

552
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon spajanja FCA i PSA ostaje da se vidi šta će se dogoditi sa Lancijom. Karlos Tavarez, čovek koji će voditi novonastali entitet, rekao je da neće biti gašenja brendova što upućuje da će maleni Ypsilon dobiti novu generaciju. 

Aktuelni Ypsilon je prevazišao sva očekivanja, pogotovo kada je reč o komercijalnom uspehu. Prethodne godine prodat je u više od 58.000 primeraka, uz rast prodaje viši od 20%. Ovi podaci još su više iznenađujući kada se uzme u obzir da je ovaj model na tržište stupio daleke 2011. godine, dok je restilizacija obavljena 2015. godine.

Ono što je već poznato to je da će i Ypsilon dobiti tehnologiju blagog hibrida kakvu će imati Fiatovi modeli 500 i Panda. Lancijin model se naravno prodaje samo na italijanskom tržištu i trenutno je dostupan sa tri verzije pogona: hibridni, benzinski + TNG i benzinski + prirodni komprimovani gas.

Kada dođe do spajanja FCA i PSA, Italijani će imati pristup naprednoj tehnologiji koju poseduju Francuzi, pa bi se tako moglo i očekivati da Lancia Ypsilon preuzme CMP platformu, koju već koriste Opel Corsa i Peugeot 208.

Tada bi sigurno došlo i do transplanta određenih agregata za Lancijinog mališana, no sve je to i dalje poprilično nesigurno, jer tek treba videti kako će funkcionisati saradnja Francuza i Italijana i šta će tačno PSA želeti da ustupi.

Vrhunac za Ypsilon bi bila čisto električna varijanta, ona koja bi se mogla poslužiti pogonskim sklopom koji smo već videli kod nedavno prikazanog Fiatovog električnog izdanja modela 500.

Rendere koje vidimo uradio je dizajner Tommaso D’Amico i mada izgledaju kao evolutivni iskorak u odnosu na aktuelni stil kod Ypsilona, teško je reći da li bi PSA i FCA dozvolili ovakav dizajn, ili bi želeli jasniji raskid sa prethodnim modelom i potpuno novi look.

AutoRepublika 

(552)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments