1. Home
  2. Prezentacije
  3. Hyundai Tucson izgubio nevinost i na drugi način
Hyundai Tucson izgubio nevinost i na drugi način
1

Hyundai Tucson izgubio nevinost i na drugi način

3.07K
1
Podelite sa prijateljima:

Znate onu licemernu politiku mnogih današnjih devojaka koje „čuvaju nevinost“ praktikovanjem svih vrsta seksa osim one klasične, onako „kako je Bog rekao da bi trebalo da bude“. E, na isti način i proizvođači automobila nastupaju kada imaju nešto svoje premijerno da prikažu momcima. Tako maločas pisasmo o Swiftu lakog morala, a sada da kažemo da smo u novembru već jednom videli goli Hyundai Tucson nakon renoviranja, a evo sada možemo da se upoznamo i malo dublje (znate na šta mislim), uključujući i tehničke karakteristike istog.

Pa kada već imamo priliku, zašto ne bismo overili i ovaj komad iz Koreje?

Modifikovani odbojnici i plastične oplate skoro da uopšte nisu ni uticali na dimenzije krosovera, pa se tako u Koreji nudi dugački Tucson s međuosovinskim rastojanjem od 2.755 milimetara. Dužina je uvećana za neprimetnih 10 mm i iznosi 4.640 mm, dok su širina (1.865 mm) i visina (1.665 mm) ostale iste. Nove slike prikazuju da su glavna stop svetla identična, dok su rekonstruisane samo one sekcije signalnih grupa koje su pozicionirane u zadnjem odbojniku.

Pored u celosti novog frontalnog grebena, i selektora transmisije na stubu upravljača, Tucson je dobio i savremen multimedijalni siste s bežičnim interfejsom Apple CarPlay i Android Auto. Raspoloživa je i opcija bežičnog ažuriranja kompjuterskih programa, kao i prepoznavanje korisnika vozila na temelju otiska prsta. Dodatno, krosover može biti opremljen zadnjim sedištima sa senzorima za nevezane pojase, projekcionim ekranom (HUD) i ugrađenim video rekorderom.

Posebna pažnja konstruktora je bila zabačena ka oblasti akustičnog komfora. Tako je u postupku renoviranja novajlija dobio posebne materijale u podu a koji za glavno svojstvo imaju to što nude zvučnu izolaciju. Isto je urađeno i u stubovima karoserije, lukovima prednjih točkova, kao i u vozačevom sedištu.

Staklo na prednjim vratima postade dvoslojno, dok su u školjku ugrađeni i kruti nosači na koji način je ojačana struktura karoserije. Tu su i osam vazdušnih jastuka, zatezači pojaseva za vezivanje za putnike na zadnjoj klupi, a i kočnice su unapređene.

Ali agregati se nisu promenili. U Koreji postoje tri opcije među kojima će se lomiti koplja kada se bude biralo, a u lokalnoj ponudi nema atmosferskih motora koji su nam poznati. Benzinski turbo motor Smartstream G 1.6T (180 KS i 265 Nm) uparen sa sedmostepenim preselektivnim „robotizovanim“ menjačem.

Dalje, tu je turbodizel Smartstream D 2.0 (184 KS i 417 Nm) koji je opremljen osmostepenim automatskim menjačem. Posebno se izdvaja hibrid u kome je isti 1,6-litarski benzinski turbomotor s četiri cilindra. On je uparen sa šestostepenim automatskim menjačem, koji ima integrisani elektromotor (65 KS i 264 Nm). Ukupna snaga ovog pogonskog sklopa je na nivou od 235 „konja“.

Sve tri modifikacije mogu biti s prednjim ili s pogonom na sva četiri kraja karoserije. Svaki od krosovera se može dobiti upakovan u „foliju“ koja miriše na sport i nosi naziv N Line. Izdvaja se po dekorativnim detaljima, u koje spadaju nabusitiji branici, različita maska hladnjaka, zatamnjena rasveta, istureni završeci sistema za odvod izduvnih gasova, plastični karoserijski dodaci u boji školjke i naplaci promera 19 cola.

Tako upakovani SUV-ovi dobiše na dužini jedan santimetar. Enterijer nudi taman finiš s crvenim dekorom. Nema unapređenja u oblasti mehanike, iako se zasebno mogu naručiti i kočnice boljih svojstava. One nose oznaku N Performance.

Za kupovinu modernizovanog Hyundaija Tucsona se već može prijaviti, doduše ako ste rezident Južne Koreje, a pošto znamo da niste, moraćete da popričekate malo duže. Koliko duže – to ne znamo, ali znamo da cene novajlije u otadžbini kreću od 19.580 evra za benzinsku varijatnu, dok u najpoželjnijoj hibridnoj konfiguraciji se mora izdvojiti suma od 27.270 evra.

AutoRepublika

(3072)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Ovo novo rešenje enterijera će svakako biti više ergonomski. Ranije komande klima uredjaja su zaista znale biti malo zeznute zbog onako velikog broja dosta sitnih taktilnih komandi. Sve tu i nekako, ali, npr. komande klime za brzo odmagljivanje vetrobrana moraju biti lako dostupne. A ne da je to samo jedna sićušna taktilna komanda. A to do sada nije bio slučaj i nadam se da će barem to biti rešeno. A ista stvar i sa podešavanjem nivoa zvuka audio sistema, što je do sada (ako zanemarimo MF komande na volanu) bilo samo taktilno. Bilo je tu još stvari „za usavršavanje“ ergonomije,… Pročitaj više »