1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Genesis GV70 dobija neočekivani „off-road“ tretman
Genesis GV70 dobija neočekivani „off-road“ tretman

Genesis GV70 dobija neočekivani „off-road“ tretman

96
1
Podelite sa prijateljima:

Od svog debija, Genesis GV70 je jedan od najluksuznijih proizvoda kompanije Hyundai Motor Group. Iako brend već radi na osveženoj verziji krosovera, to nikako nije staro vozilo. Pre nego što dođe do restilizacije, Genesis otvara nove terene u „off-road“ segmentu debijem GV70 koji je dizajniran i napravljen u saradnji sa stručnjacima za terenske vožnje Delta.

Za sada je ovo samo koncept.

Stvoren da proslavi četrdeseti rođendan Delte, GV70 Project Overland je prototip koji pretvara luksuzni krosover u mnogo sposobniju mašinu bez ulaženja u duboke modifikacije šasije. Međutim, zahvaljujući nadogradnji vešanja, vozilo je sada gotovo 5o mm više od tla i ima širi stav koji dolazi od seta 18-inčnih crnih točkova Classic B Rugged opremljenih Continentalovim gumama ATR. Ova postavka se nalazi ispod proširenih lukova točkova.

Dodatno poboljšava izgled set dodatnih svetala PIAA montiranih na krov, kao i „Baja Style“ svetla integrisana u rešetku. Za one kojima je prioritet da nose osnovnu opremu za svoje avanture, tu je posebno dizajniran krovni nosač koji nudi sigurne tačke pričvršćivanja.

Entuzijasti i radoznali posmatrači su pozvani da iz prve ruke iskuse GV70 Project Overland na sajmu automobila u Esenu u Nemačkoj između 1. i 10. decembra. Zanimljivo je da koncept može da se pronađe na štandu Continentala.

Što se tiče restilizacije GV70, očekuje se da će krosover dobiti osveženu prednju masku sa novim farovima nalik G90 i ažuriranu rešetku hladnjaka na modelima sa termičkim pogonom. Ostale vizuelne promene su verovatne, a možda će biti i poboljšanja unutar kabine. Priča se da će veći i skuplji GV80 dobiti gigantski 27-inčni zakrivljeni ekran OLED i biće zanimljivo videti da li će manji model takođe biti nadograđen novim izgledom kontrolne table.

AutoRepublika

(96)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Nedostaje informacija da li je ovo vozilo samo marketing geg, znaci unikat, ili je to ozbiljan pokusaj da se kupcima ponudi alternativa ugladjenoj serijskoj varijanti. Najava da ce pocetkom decembra o.g. vozilo biti prezentirano na poznatom sajmu tjuninga u Esenu lagano naginje kazaljku u smeru unikata namenjenog marketing propagandi. No, bez obzira sta mu je namena, ovde su moja zapazanja: – Za izlazak na teren vozilu nedostaje pouzdana zastita karoserije i to sa svih strana: napred, nazad, na stranicama i ispod sasije. – Klirens ne deluje ni malo ubedljivo – vizuelno poredjenje sa serijskim vozilom ostavlja utisak da je povecanje… Pročitaj više »