1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia prodala 33% više vozila u Evropi tokom oktobra
Dacia prodala 33% više vozila u Evropi tokom oktobra
0

Dacia prodala 33% više vozila u Evropi tokom oktobra

310
0
Podelite sa prijateljima:

Dacia je uspela da tokom proteklog oktobra ostvari najveći rast prodaje na evropskom tržištu automobila koje je postigao neki proizvođač. Taj rast realizacije je reflektovan kroz stopu od 33%.

Automobisko tržište Evrope je u oktorbru, sudeći po objavi Evropske asocijacije proizvođača automobila (Association of European Automobile Manufacturers – ACEA), dostiglo ukupan volumen od 1.039.253 realizovana primerka, što je za 14,1% bolji rezultat u odnosu na uporedni period iz lanjske godine. Rumunska marka se tu najviše istakla jer je ostvarila rast od 33,5%, što se može zaključiti i iz podatka da je Dacia uspela da prošlog meseca uspostavi tržišno učešće od 4,4%, dok je ono prošlog oktobra bilo 3,8%. Sve navedeno znamo jer smo propratili objavu portala Economica.net .

Prodaja Dacije na tlu Starog kontinenta je u prvih deset meseci ove godine dobacila do kote od 464.902 komada, što je za 21,2% više od tog pokazatelja za prvih deset meseci 2022. Tržišni udeo marke iz komšiluka je uvećan za 0,1 procentni poen, pa je iznosilo 4,3%. To prevedeno znači da je malo više od 4 automobila od prodatih stotinu, na evropskoj teritoriji, ponelo logotip konstruktora iz Miovenija.

Takođe bi trebalo naglasiti da je prodaja modela po imenu Dacia Sandero značajno uvećana tokom analiziranog perioda i na analiziranom tlu. Tako je u oktobru isproučeno približno 21.100 komada tog vozila. Hečbek je stoga indeksirao oktobarski rast prodaje u odnosu na prošlogodišnji, za neverovatnih 37,7%, i to nakon što je prodaja počela da gubi na zamahu tokom prethodnih meseci.

Dacia Sandero je uspela da se vrati na vrh rang lista prodaje u Evropi, ali Teslin električni SUV, s druge strane, uopšte nije izbori plasman na listu koja prikazuje najboljih deset automobila na našem kontinentu. Teslin Model Y je zabeležio osetan pad prodaje, pa je nakon isporučenih manje od 10 hiljada komada u oktobru (na tlu Evrope) zauzeo tek 24. mesto. Ovo pominjemo jer je upravo Teslin četvorotočkaš bio najzagriženiji rival Dacijinom, u borbi za najviši plasman. Elem, rezultat Modela Y se objašnjava trzavicama iniciranim usvajanjem novog modela isporuke u američkoj kompaniji.

AutoRepublika

(310)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments