1. Home
  2. Vesti
  3. Špijuniran novi Renault Clio (VIDEO)
Špijuniran novi Renault Clio (VIDEO)
0

Špijuniran novi Renault Clio (VIDEO)

569
0
Podelite sa prijateljima:

Novi 1,3-litarski turbo motor bi trebalo da bude ispod haube jednog od prototipova.

Nova generacija Renault Clija prolazi kroz temeljan test program, a par prototipova je spaženo na javnim putevima. U priloženom videu se popularni hedžbek može videti u različitim proverama po putevima u Francuskoj.

Ono što će obradovati ljubitelje dizela je da Renault nastavlja sa eksploatacijom 1.5 dCi. Bilo je glasina da bi ova jedinica mogla biti zamenjena „blagim“ hibridom, ali jedan od automobila jasno koristi usluge legendarnog dizelaša. Za očekivati je da agretat u novoj iteraciji bude ekološki podobniji.

Pored 1.5 dCi, novi Clio dobija novi 1,0-litarski turbo benzinac, koji zamenjuje staru jedinicu zapremine 0,9 litara. Verovatno najvažniji novitet ispod haube će biti novi 1,3-litarski turbo benzinski agregat, razvijen u kooperaciji sa Daimlerom. U najsnažnijem izdanju će isporučivati 150 konja, a očekivani sprint do stotke iznosi ispod osam sekundi.

Novi motor će biti u ponudi sa šestostepenom manuelnom menjačkom kutijom kao standardnom, dok će automatska jedinica s dvostrukom spojnicom biti opciona.

Renault ne planira radikalnu promenu stajlinga, što se može i videti i što na kraju krajeva pozdravljamo. Aktuelna silueta je definitivno više nego uspela. Dakle, osnovna forma i dimenzije će biti zadržane, ali će dizajn naravno biti atraktivniji. To će se posebno odnositi na prednji deo.

Izvor: Motor 1

Naslovna fotografija: Auto Express

(569)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments