1. Home
  2. Prezentacije
  3. Lansirana različita Toyota Camry u odnosu na onu od prošle nedelje
Lansirana različita Toyota Camry u odnosu na onu od prošle nedelje
1

Lansirana različita Toyota Camry u odnosu na onu od prošle nedelje

199
1
Podelite sa prijateljima:

Prethodne nedelje smo svedočili debiju devete generacije Toyotine limuzine zvane Camry, a evo samo par dana nakon toga stiže i posebna verzija, ona koja je namenjena kineskom tržištu. Na toj teritoriji se, sada već u skladu s tradicijom, prodaje lokalizovana i prilagođena verzija sedana po imenu Camry. Taj četvorotočkaš oduvek ima autonomni karakter, pa izuzetak nije načinjen ni ovom prilikom.

Ali, kao što smo to od uvoda pisali i za američku verziju, i ovde moramo reći da je kineska modifikacija, pre plod dubinske restilizacije, nego što je potpuno novi naraštaj japanske limuzine. Kineski sedan se razlikuje od američkog po modifikovanim odbojnicima i različitoj opremi iz kategorije rasvete. Dve su nove opcije među kojima će se „zbunjivati“ kupci. 

Bazična pruža rešetku hladnjaka s matricom u unutrašnjosti u obliku dijamanata, kao i sedamnaestoinčne naplatke, dok ona druga pledira ka sportskom duhu. U skladu s tim, rep trozapreminskog četvorotočkaša je više nabusit, dok su instalirane felne prečnika 19 inča, a školjka je dvobojna.

Enterijer Camryija namenjenog Kinezima se dosta razlikuje od onog koji će trošiti Amerikanci, ali i od onog koji je ugrađivan u vozilo prethodnog pokolenja. Pored različitih materijala za završnu izradu i dekorativnih elemenata, kineski sedan pruža u potpunosti rekonstruisan gornji deo čeonog panela. 

Istureni tablet multimedijalnog sistema je na mestu! Vazdušni kanali klima uređaja poseduju promenjen oblik i lokaciju, a sama kontrolna jedinica klime je izgubila fizičke dugmiće i ručke – postoji samo dodirni panel za brzi pristup. Od sada, svi kineski Camryiji su već opremljeni aktivnim sigurnosnim kompleksom Toyota Safety Sense 3.0.

Ako pisasmo da će Amerikanci kupovati Camry jedino u formi hibrida, onda će se Kinezi radovati i čisto benzinskoj verziji koja je zadržana. Ona je ujedno i najprostija u gami i krasi je dvolitarski atmosferac uparen sa menjačem tipa CVT. Motor ispucava 177 konjskih snaga.

Nemojte sumnjati da će u ponudi biti i dva hibrida. Utemeljeni su na motorima od dva i dva i po litra, i zgodno je mesto da kažemo da je ranije u Kini u hibridnoj limuzini bio aktuelan samo veći motor. Osobenosti ovakvih sedana nisu obelodanjene, ali je najavljena bolja vozna dinamika, udobnost, zvučna izoracija…

Kao što je to bio slučaj i s prethodnim modelom, i novi Camry će sklapati zajednički poduhvat po imenu GAC Toyota. Taze sedan će kod prvih kupaca u ruke u martu naredne godine, pa ćemo tada znati i detaljnije tehničke specifikacije za ovu, kinesku verziju.

AutoRepublika

(199)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Bar mogu da dobiju i klasičan SUS. Ali, klasične komande klimatizacije očito ne mogu 😊