1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Kada bi Volvo V90 Cross Country bio ovakav, bio bi top!
Kada bi Volvo V90 Cross Country bio ovakav, bio bi top!
2

Kada bi Volvo V90 Cross Country bio ovakav, bio bi top!

503
2
Podelite sa prijateljima:

Pre nekih šest do sedam godina smo testirali aktuelnu generaciju Volvoovog proterenskog karavana Volvoa V90 CC-a. i možemo reći da su i ova prisećanja prijatna, čak uprkos tome što su malo izbledela. Opet, pre par dana videsmo i debitantski nastup novog baterijskog minivana skandinavske marke, a i takav kakav je, doneo je neke od klasičnih osobina vozila marke Volvo. Verovatno je ova poslednje upriličena premijera i podstavkla kreatore rendera u listu Kolesa, da nacrtaju sopstvenu verziju naslednika popularnog karavana s blago odignutom karoserijom od tla.

Svi nedavno predstavljeni automobili Volvoa su bili čisto električni, uključujući naravno i pomenuti kombi, ali i subkompaktni krosover EX30, kao i sedmosed s povišenom pozicijom sedenja po imenu EX90. Bilo bi potpuno logično da i novo pokolenje lepog karavana dobije električni pogonski sklop. Kada bi se dogodilo to čemu se nadamo, novom krosoverizovanom karavanu Skandinavaca bi tako dobro čučnuo stil koji je u drugom delu prošlog veka bukvalno proslavio Volvo, zar ne?

Znate na šta mislimo – na one kockaste, robusne, muževne i pune oštrih uglova sedane i karavane. Takvi su nosili nalepnice s oznakama 850 i 940/960 (takođe nazivanim i S90/V90 ), i proizvodili su se devedesetih godina prošlog veka. Više je nego očigledno da su upravo kolege iz Rusije te modele, posebno u putničko-teretnim izvođenjima, imale na umu kada su kreirale priložene rendere.

Sumnjamo da postoji neko ko je zaboravio skoro potpuno uspravno postavljene zadnje signalne grupe na jednako vertikalnim petim vratima. Ostale osobenosti uključuju pravu liniju praga, A stubove izvedene u crnoj nijansi i aerodinamične ručice za otvaranje vrata.

Novi karavan bi, s mehaničke strane posmatrano, mogao da dolazi s arhitekture SPA 2 (Scalable Product Architecture 2) kao modularne platforme nastale zajedničkim trudom brendova Geely i Volvo, baš kao što to važi i za perjanični električni krosover EX90.

Pomenuti SUV je u osnovnoj verziji opremljen sistemom vešanja baziranom na oprugama i nudi klirens od 215 milimetara, dok skuplje modifikacije već poseduju i sistem vazušnog oslanjanja koje pruža klirens od 210 mm, onda kada je u uobičajenoj, startnoj poziciji. Pogonski sklop je dostupan u dva izdanja, i može raspolagati sa 408 konjskih snaga i 770 Nm obrtnog momenta, kao i 517 „konjića“ (910 Nm) u top verziji. Deklarisan je domet od oko 580 kilometara u ciklusu WLTP.

AutoRepublika

(503)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Bilo bi dobro da „Kolesa“ napravi skicu za novi ruski Moskvic a ne da se bavi samo stranim proizvodjacima.

Zsphere

Izgleda kao spljeskani Range Rover. Ovako uspravan zadnji kraj bi možda isao uz v60 cc mada ne mogu ni to zamisliti ali za v90 cc nikako. Nema nimalo elegancije (po današnjim standardima) za tu kategoriju vozila. Doduše ima korisnog prostora ali taj kutijasti izgled i sve sprdnje na tu osnovu za Volvo su davna prošlost (hvala Bogu). Takodje ove isjeckane zadnje svjetlosne grupe su 👎👎👎

Izmenjeno 5 meseci pre od strane Zsphere