1. Home
  2. Vesti
  3. Dodge po ceni Ferrarija…
Dodge po ceni Ferrarija…
3

Dodge po ceni Ferrarija…

436
3
Podelite sa prijateljima:

Više puta do ovog momenta smo pisali da će model Dodge Challenger u penziju na kraju tekuće godine. Iako se i dalje prodaje veoma dobro, firma nam kaže da ne može da zadovolji standarde o izduvnim gasovima i uskoro će ga zameniti neki novi automobil.

U čast odlaska je ponuđeno novo izdanje nazvano SRT Demon 170. I zaista je fantastičan model u svakom pogledu. Razvija čak 1.025 konjskih snaga i u stanju je da ubrza od nule do 100 km/h za samo 1,6 sekundi.

Ono po čemu se baš izdvaja je to koliko brzo može da pređe četvrtinu milje (402 metra), što je u Sjedinjenim Američkim Državama veoma bitno. Ispostavlja se da je u stanju da prevali takvu distancu za svega 8,9 sekundi, što ga čini bržim nego što je to model po imenu Bugatti Chiron.

Fabrička cena iznosi 98.261 američkih dolar, ali kao i svaki drugi „zakon potražnje i ponude“, tako i ovaj put je teško očekivati da ćete ga dobiti za takvu cenu. Demon 170 i neće biti toliko redak pošto je u planu da bude napravljeno tri hiljade jedinica za domaće tržištu, uz još 300 primeraka za Kanadu. I koliko onda košta? Pa sve zavisi od lokacije, a prodavci na jednoj od njih, oni u američkoj saveznoj državi Meriland su ovaj automobil nalepili brojku od čak 386.231 dolar.


Da, dobro ste pročitali. Nije reč o Ferrariju ili Lamborghiniju već o Dodgeu koji još uvek koristi platformu razvijenu od strane Mercedesa sredinom devedesetih godina za generaciju W210 modela E Klasa. Fotografija se originalno pojavila na društvenoj mreži Reddit i iako osoba koja je postavila nije otkrila lokaciju, na slici se vidio broj šasije automobila.

Nije trebalo da prođe puno vremena pa da čitaoci saznaju da ga prodaje izložbeno-prodajni salon DARCARS Chrysler Dodge Jeep Ram u gradu Silver Spring unutar američke savezne države Merilend. Ovo je jedan od bolje opremljenih Demona i ima fabričku cenu od 133.131 dolar, ali trgovac smatra da bi kupac morao da plati još 250 hiljada „zelembaća“ ukoliko želi da automobil završi u njegovoj garaži.


Ranije smo videli neke slučajeve u kojima distributeri zaista zahtevaju poveće sume novca da vam pruže „čast“ da baš vama prodaju određeni četvorotočkaš, ali uglavnom od strane onih premijum brendova. Dodge se ipak smatra brendom za radničku klasu, pa samim tim nismo ovo očekivali od njega. Posetili smo i sajt spomenutog salona i tamo zaista pronašli jedan Demon u prodaji, ali bez cene, već je potrebno da potencijalni kupac prvo kontaktira prodavca.

I pored svih kritika, ne sumnjamo da će se pojaviti neko sa dubokim džepom ko će biti spreman da izdvoji toliku sumu novca…

AutoRepublika

(436)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

„Dodgeu koji još uvek koristi platformu razvijenu od strane Mercedesa sredinom devedesetih godina“ – zivo me interesuje sta je to jos moglo da ostane od te stare Mercedesove platforme? Snaga motora ovog Dodza visestruko prevazilazi snagu starog Mercedesa. Uz snazan motor idu specijalne kocnice i specijalne osovine – kako je moguce da stare komponente to mogu da izdrze?

Yankee

Ostalo je vise-manje samo par delova sa zadnjeg ogibljenja. I to na obicnom Challengeru, nisam siguran da li Hellcat 170 ima ista od E-Klase.

Matija

Dodz bi morao konacno da skine sa sebe ovu losu reklamu i da kaze „imamo novu osovinu!“