1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Land Rover Defender SVX na renderu
Land Rover Defender SVX na renderu
1

Land Rover Defender SVX na renderu

89
1
Podelite sa prijateljima:

Engleska kompanija je u jeku priprema ekstremne verzije SUV-a iz „civilne ponude“, a koji će dobiti dobro znani indeks SVX. Probni primerci su već više puta usnimljeni od strane paparaco novinara, zahvaljujući čemu imamo priliku i da vidimo kako bi novitet mogao da izgleda, opet i zbog truda koji su uložile kolege iz redakcije Kolesa.

Aktuelna generacija SUV-a zvanog Defender je debitovala u septembru 2019. godine. Vozilo je od tada dobilo više modifikacija, uključujući i one u smislu forme karoserije, pa tako danas možemo da kupimo Defender u verziji s troje vrata i s indeksom 90 i petoro vrata (110), kao i prošlog proleća prikazanu izduženu modifikaciju s indeksom 130.

Što se tiče palete dostupnih pogonskih sklopova, danas se najviše ističe varijanta s motorom V8 i pet litara radne zapremine. Taj blok isporučuje respektabilnih 525 konjskih snaga, ali Land Rover ne smatra da je tu kraj, pa priprema čak i maligniju alternativu. Tradicionalno, ta će poneti odrednicu SVX.

Sudeći po dostupnim špijunskim fotografijama, novi proizvod će se ralikovati po širokom oivičenju i oblogama na lukovima točkova i shodno tome, po širem tragu istih. Novi SUV će dobiti veće i „nazubljene“ točkove s originalnim felnama i moguće i s uvećanim klirensom, takođe. Predmet preoblikovanja će biti i prednji i zadnji odbojnik, dok se na testnim vozilima mogu uočiti četvorostruki završeci izduvnih cevi. Uostalom, to je slučaj i sada s osmocilindarskim varijetetima.

Međutim, prilagođavanje duhu filozofije SVR-a neće biti ograničeno na izmene školjke, već će predmet unapređenja biti i šasija. Što se motora tiče, nemojte sumnjati da će se pod haubom naći dragulj iz BMW-a. Taj agregat je tipa V8 i pruža zapreminu od 4,4 litra. Biturbobenzinac raspolaže sa više od 600 „konjića“.

Na kraju još da dodamo da je premijera novog i besnog Defendera SVX-a očekivana u nekom trenutku naredne godine.

AutoRepublika

(89)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Rekao bih da je ovo vrlo susdrzana priprema Defendera za divljinu, pre svega klirens izgleda vrlo skroman. Onaj Mercedes od pre neki dan izgledao je mnogo ubedljivije!

comment image

Kod Defendera vidim vise problematicnih mesta: aluminijumske vodjice tockova i aluminijumska karoserija. Kako to sve zastititi od udaraca i ogrebotina?