1. Home
  2. Prezentacije
  3. Chery Fulwin je predstavljen u formi limuzine i krosovera
Chery Fulwin je predstavljen u formi limuzine i krosovera
2

Chery Fulwin je predstavljen u formi limuzine i krosovera

113
2
Podelite sa prijateljima:

Ime Chery Fulwin je praktično nepoznato, ali su sami automobili dobro poznati. Na kraju krajeva, na kineskom tržištu tako su nazivani jednostavni i jeftini modeli koji su braći Rusima isporučivani pod imenima Chery Amulet i Chery Bonus. Odnosno, ime Fulwin je dugo poznato kineskoj javnosti.

Novi Fulwin neće biti masovno proizvedeni mali automobil, već skupi elektrifikovani model.

Pod imenom Chery Fulwin planirana je cela porodica od jedanaest automobila, koji bi trebalo da budu pušteni u prodaju u roku od dve godine. A za njih je čak osmišljen i modifikovani logo, iako je i dalje zasnovan na poznatom ovalu sa upisanim trouglom – samo je grafički dizajn revidiran.

U stvari, podbrend Fulwin za Chery će igrati istu ulogu kao Sterra/Exlantix za skuplji brend Exeed. A tehnologija Fulwina i Sterre biće potpuno ista.

Za sve ove modele pripremljena je električna platforma E0X, koja ima električni sistem od 800 volti, prednje oslanjanje sa dvostrukim poprečnim ramenima i zadnje je multilink u pet tačaka. Ali ako Sterre mogu imati vazdušne cilindre, onda se za Fulwine deklarišu samo adaptivni amortizeri!

Dostupni su pogon na zadnje točkove ili pogon na sva četiri točka. E0X uključuje stvaranje sekvencijalnih hibrida sa dometom do 1.400 km (od čega 200 km u električnom režimu) i čisto električnih vozila koja mogu da pređu do 700 km sa jednim punjenjem. Uključen je i autopilot trećeg nivoa sa lidarima.

Do sada su predstavljena samo dva modela perspektivne porodice. Štaviše, limuzina Chery Fulwin A9 je skoro spremna za proizvodnju, iako je sada prikazana u predserijskoj formi, a o njoj ima minimalnih informacija. Model sa četvoro vrata, dugačak oko pet metara, ima međuosovinsko rastojanje od približno tri metra i točkove prečnika 21 inča. U kabini je ugrađeno deset vazdušnih jastuka, plus postoji spoljni vazdušni jastuk za pešake. Hibridna verzija sa pogonom na sve točkove može da ubrza do 100 km/h za pet sekundi.

Drugi model je veliki krosover Chery Fulwin T11, a za sada je to samo konceptni automobil sa jako zatamnjenim staklima. Ima kabinu sa šest sedišta sa tri reda sedišta, kamere umesto bočnih retrovizora i hibridni pogon C-DM. Vreme ubrzanja do „stotke“ je istih pet sekundi, ali nema drugih podataka.

Serijski sedan se očekuje do kraja ove godine, dok krosover stiže u prvoj polovini sledeće godine. A u roku od dve godine, Chery namerava da izbaci 24 priključna hibrida i 15 električnih vozila pod podbrendovima Chery Fulwin, Exeed Sterra, Jetour i iCar.

AutoRepublika

(113)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Ima Chery ( odnosno, Acteco kao njegova firma) veoma interesantnih tih hibrida.

Evo ga jedan hibridni sklop ( DHT125+E4T15C ) , koji nudi do 510 Nm.

https://www.actecopowertrain.com/hybrid-power-system/

Matija

Rekao bih da Ceri nudi solidnu konfekciju: limuzine po kineskom kliseu sa spicastim nosem i glatkim prednjim delom, dok su im SUVci glatko ispeglani po uzoru na Land Rover. Ono sto bi moglo da ih cini interesantnim jeste samo kvalitet i cena.