1. Home
  2. Vesti
  3. Južnoamerički Citroen C3 Aircross dobija motor iz Fiata i menjač CVT
Južnoamerički Citroen C3 Aircross dobija motor iz Fiata i menjač CVT
0

Južnoamerički Citroen C3 Aircross dobija motor iz Fiata i menjač CVT

748
0
Podelite sa prijateljima:

Danas u asortimanu Citroena postoje dva modela sa imenom C3 Aircross: u Evropi je dostupan subkompaktni „krosover“ na staroj platformi PF1, a na proleće je kompanija predstavila krosover sa tri reda sedišta na CMP, koja je namenjena zemljama u razvoju.

Proizvodnja novog modela je pokrenuta u Indiji i Brazilu. Krosover je ušao na indijsko tržište u septembru, ali se „Brazilac“ sa petoro vrata tek sprema za početak prodaje: lokalno odeljenje Stellantisa objavljuje detalje o modelu u porcijama (to je izgleda nova moda), a podaci o tehnologiji su sada otkriveni.

Ako je u pogledu dizajna južnoamerički Citroen C3 Aircross generalno iskopirao svog indijskog brata, motoristika je drugačija. Model će Brazilcima biti ponuđen sa turbo motorom „1.0 Turbo T200“ kompanije Fiat: ovaj motor se proizvodi lokalno, ugrađen je, na primer, u krosovere Fiat Pulse i Fastback. Da pomenemo i to da je još jedan „Francuz“ opremljen Fiatovim motorom – hečbek Peugeot 208 sastavljen u Argentini.

U Brazilu će motor, tradicionalno za ovu zemlju, raditi i na benzin i na etanol. U prvom slučaju, snaga će biti 125 KS, u drugom – 130 KS, maksimalni obrtni moment – 200 Nm. Postoji samo jedan menjač i to tipa varijator (CVT). U Indiji C3 Aircross ima benzinski turbo motor 1.2 porodice PureTech, koji proizvodi 110 KS i 190 Nm i kombinuje se isključivo sa šestostepenim manuelnim menjačem. U svakom slučaju, krosover Citroena ima samo pogon na prednje točkove.

Dimenzije automobila za Indiju i Brazil su iste. Dužina – 4,32 metra, međuosovinsko rastojanje – 2,67 metara. Razmak od tla je 200 mm. Kao i indijski SUV, brazilski će biti dostupan sa enterijerom sa pet ili sedam sedišta. Južnoameričkom krosoveru su obećani i točkovi od 17 inča, sistem klimatizacije (automobili sa tri reda sedišta imaju jedinicu na plafonu sa odvojenim deflektorima), digitalna instrument tabla (7 inča) i multimedijalni sistem sa tabletom od 10 inča.

Potpuna prezentacija novog Citroen C3 Aircross u Brazilu se očekuje u novembru. Kao što možete pretpostaviti, automobili lokalne proizvodnje će se isporučivati i u druge zemlje u regionu, dok će modeli sastavljeni u Indiji kasnije biti poslati u jugoistočnu Aziju.

U međuvremenu, evropski C3 Aircross će takođe uskoro ući u sledeću generaciju, ali će to biti potpuno drugačiji model.

AutoRepublika

(748)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments