1. Home
  2. Vesti
  3. Niva Travel postala prva Lada u istoriji sa serijski ugrađenim kožnim enterijerom
Niva Travel postala prva Lada u istoriji sa serijski ugrađenim kožnim enterijerom
38

Niva Travel postala prva Lada u istoriji sa serijski ugrađenim kožnim enterijerom

33.59K
38
Podelite sa prijateljima:

Avtovaz je po prvi put u istoriji ponudio jedan model automobila s originalnim kožnim enterijerom. Doduše, moguće ga je dobiti samo kao deo dodatne opreme, ali ranije ni to nije postojalo kao alternativa. Najplemenitije uređen enterijer je dolazio s dominantnim vinilom ili imitacijom prirodne kože.

Prvi serijski model brenda Lada, a koji će s proizvodnih traka sići s kožnim sedištima i ostalim detaljima presvučenim kožom, biće terenac po imenu Lada Niva Travel. Njega pogoni četvorocilindarski benzinski motor zapremine 1,7 litara sa 80 konjskih snaga, ali vozilo usled sankcija i poznatih ratnih okolnosti, neće posedovati sistem ABS, a ni vazdušne jastuke.

Proizvođač navodi da je koža proizvedena u Ruskoj Federaciji i da je debljine između 1,1 i 1,4 milimetra. Obrađena je u postupku hromiranog štavljenja, kao dela završne prerade. Njome su presvučena sedišta, obruč upravljača i središnje postavljeno odmorište za ruke. Pride, obezbeđeni su i perforirani umeci na središnjem delu sedišta, bočna podrška, kao i nasloni za glavu. Na slici vidite i logotip modela ugraviran na naslonu prednjih sedišta.

Paketi opreme koji uključuju enterijer obložen kožom se kod modela Niva Travel zovu Comfort, Comfort Offroad i Luxe. Doplata koja se iska od onih koji bi da dodiruju kožne površine u jednoj Ladi, iznosi 2.280 evra! Dodatno, prve dve verzije podrazumevaju da se naruči paket Multimedia, a koji je preduslov za dodatnu porudžbinu kožnog dekora. Taj paket podrazumeva multimedijalni sistem s ekranom od sedam inča, zadnje parking senzore i kameru za vožnju u nazad. I za njega je potrebno doplatiti, a ovaj put je vlasnik prinuđen da prilikom zavlačenja ruke u džep, na površinu izvuče još 72 hiljade rubalja (735 evra).

Vrhunska varijanta nosi naziv Luxe i taj paket je deo serijske opreme kod nje. Sveukupno, Niva s kožnim paketom u enterijeru košta 15.222 evra, dok bi za verziju Luxe trebalo izdvojiti sumu od 15.825 evra.

AutoRepublika

(33590)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

38 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Još ako sa kožnim sedištima ima i masažu, grejanje i ventilaciju sedišta, onda su nedostajući ABS i air bag potpuno nebitni za sasvim nov korisnički doživljaj terenske vožnje 😀

Uroš

Lada niva „travel“ ima i ABS i vazdusni jastuk od pocetka njene proizvodnje

Nrvernik

Pa više ga nema ni ABS vazduŝne jastuke. Sankcije čine svoje.

Renault Terminator🇷🇺Z

Rusi juče izbacili potpuno novi dugolinijski,širokotrupni putnički avion Il-96-400M koji puca od moderne tehnologije koja je primjenjena u njemu,kompletan ruski proizvod..a za ABS na Ladi ih boli patka.Stvarno ova naša braća Rusi nisu normalni,ono što je jednostavno,prosto ih ne zanima da naprave a ono što je komplikovano to naprave za čas,ruki-cuki i gotovo.
Sad čekam ove što su dobili 22 miliona od upravnika Hila da počnu botovati protiv braće Rusa😂..

Geša

Motor od 80 KS, verzija stara 70 godina, koji prelazi oko 150.000 km, kanta.

Renault Terminator🇷🇺Z

Može biti..kako onda objasniti Švabama da je to kanta,pošto ih ima pun ku.ac po Njemačkoj i Austriji..a oni bar imaju para pa svi mogu da vozaju G Klasu😉…

Guliver

Lada Niva – prodaja u celoj Evropi, po godinama:
2010 3,256
2011 2,688
2012 2,097
2013 1,670
2014 1,542
2015 1,652
2016 1,915
2017 1,997
2018 2,341
2019 2,961
2020 1,362
2021 1,384
2022 801

Renault Terminator🇷🇺Z

A prodaja prije 2010 se ne računa😁?

Guliver

U periodu od 2000-2022, znaci tokom perioda od preko 20 godina, Lada je na celom evropskom trzistu prodala sve ukupno nesto malo ispod 90,000 Niva. Neka je 2/3 toga otislo u Nemacku, to je ukupno 60,000 komada. Za trziste koje je u tom periodu kupilo preko 70 miliona vozila.

Da ne ulazimo u to da Dacia u Evropi proda 150,000 Dustera – na godisnjem nivou.

Guliver

Neka su sve ove gore navedene jos uvek u opticaju (a potpuno sigurno je da nisu), u Nemackoj je trenutno registrovano bezmalo 49 MILIONA vozila.

Renault Terminator🇷🇺Z

Pa pravila se Niva i prije 2000-te…i mogla se kupiti u Njemačkoj,Austriji…

Guliver

Nemacki Wirrtschafts Woche pise: ‘Generell sind Anfang 2022 über 30.000 Autos der Marke Lada auf Deutschlands Straßen unterwegs.’ Ako se i kupovala pre 2000., ocito ih nije mnogo preteklo.

Renault Terminator🇷🇺Z

Niva se počela proizvoditi tamo od 1970-te,mislim da je tačno 1972..to je skoro 30 godina!!!Nije baš malo godina za ignorisati,odnosno decenija😉

BB

Jesi li ti to u Austriji naučio tako računati? 😜

Mnogi bi ti zahvalili za takvo računanje godina 😂🤣😂.

Ali Niva je otpočela svoj život ’76 i mislim ’77 ušl au serisku proizvodnju, a to je 46 godina 😜

Ali ona prava Niva, ovo je Ševi Niva

Renault Terminator🇷🇺Z

Nisam puno profulao,samo 4 godine,šta je to na životni vijek od 46 godina😂..a računao sam od 1972 do 2000,jer za taj period nema cifre koliko je prodano Nivi u Njemačkoj.

Nrvernik

Pre dvadeset godina u domaćoj auto reviji sam čitao članak o nezadovoljstvu nemačkih kupaca Ladom Nivom. Bile su strašno jeftine i švabe su se zaletele, prodato je te godine najviše Niva. Nemci su se žalili kasnije na neudobna sedišta, koroziju, zapreminu vozila, slabe motore i potrošnju. Uglavnom brzo su se oslobaḍali vozila prodajući ih na istočnom tržištu.

Renault Terminator🇷🇺Z

Iste te Lade Nive gledam po Austrijskim varošima i selima svaki dan..ima potpuno novih primjeraka a ima i starih koje se i dan danas voze.Starih naravno ima više iz nama svima razumljivih razloga.
Voze se čak i Buhanke.Buhanku u Srbiji ne možeš da vidiš..

Žarko

U Holandiji na oglasima Niva 2010.godište 7.500e

Renault Terminator🇷🇺Z

Jbt ima istu cijenu kao i BMW F10 tog godišta u Njemačkoj.Šta ti je ruski krš😂…
Ima jedna dobra fora,rekao mi je to jedan čovijek sa ovog bloga,prepoznaće se on odmah…kaže v’ako:“Uvijek sam cijenio više Ruska vozila od Njemačkih,Ruska vozila su uvijek stizala u centar Berlina,a Njemačka nikada nisu stigla u Moskvu“.😁
Živa istina.
Što bi rekla naša braća Rusi „победа будет за нами“🇷🇸❤️🇷🇺💪

BB

150.000 šume uopšte nije mala kilometraža… Ne ne mislim na Nirburgring, stazu u šumi, već šuma bez staze, puta, Ježurka Ježić po vazdan luta ..😀

MRN

Da, u nekoj dečijoj pesmi nalik onoj Branka Ćopića „Ježeva kućica“, bilo bi i to moguće … 😊

Lončarić Zoran

Ova priča o sankcijama mi ne drži vodu. Pa zar u rusiji nije nitko sposoban napraviti ABS,ili ga ne mogu uvesti iz kine?? Ne jednostavno radi se još uvijek o nekakvom „socijalističkom“ sistemu…“šta če to narodu“…

BB

Ma to je vjerovatno bilo u određenom momentu na početku SVO, a onda novinari naduvali priču pa okreću jednu te istu mantru. Ima toga u Kini, a vjerujem već i u Rusiji koliko hoćeš.

Uostalom kad je izmišljena Niva, tad još nije bilo ABS-a 😜😂🤣

Matija

Ma, jok bre, nisu sankcije problem! Problem je sto se auto u Rusiji konstruise po politickoj liniji – ako politicar ne zna sta je to ABS onda nije ni potreban! Krajem 80-tih radio sam u Institutu „Kirilo Savic“. Moj kolega doktorirao na temi ABS i pokusavao je da proda svoje znanje Zastavi. Ni da cuju, samo okrecu glavu!

Dragan

Kolega umislio da je Fiat pa da može Zastavi prodati nešto.

Matija

Krajem 80-tih napustio je Institut i otisao u trgovce. Vrlo brzo zatim sagradio je novu kucu na Vozdovcu. Ja sam ostao veran vozilima. Ako nista drugo, lepo sam se zabavljao ceo zivot! I to je bogatstvo. 🙂

Dragan

Opametio se na vreme.

Zastava

To je kao priča o EURO 2 motorima kod Grante i Veste čini mi se. To je bilo tako samo jedno kratko vreme.

Matija

Koza u Ladi? To je poslednja stvar koja bi me interesovala u terenskom autu!

BB

A meni prva koju bih izbjegavao. Radio sam u jednoj firmi gdje sam vozio nekih 10 tak vozila, i sva su imala kožna sjedišta, leđa su uvijek bila mokra (džaba i napa koža u S klasi). Volio bih malo luksuzniji auto, ali uvijek platno na sjedištima…

Dragan

Mislili su Rusi i na to. Koža na središnjem delu sedišta je bušena.

Lada postaje sve ozbiljniji auto. Svi ostali ubacili u rikverc.

Mile mocevic

81 ks to je zaista malo
Bitnije mi je na koliko konja sjedim nego na kozi.

MRN

Za vozilo sa reduktorom to uopšte nije malo za terensku vožnju.
Može to i „uz stepenice“.

Kraguj

A da mi napravimo ABS, pa da im prodamo?

Robi

Bravo! Sad kad se rusofili raspamete pa pocnu da kupuju ovaj etalon buducnosti autoindustrije! Evo, masa ljubitelja se iseljava iz Minkena i Beca i odose u majku rusiju da zaradjuju masnu platu i teraju ovo cudo tehnike – 1.7 sa 80ks, vrhunski napredak,koza specijal pride! Idem da sharujem ovu vest mojim Bosancima,sad ce da panu u trans 😉😄

Milan

Koliko god mana da joj nađete samo da vam dam informaciji, da običan novi fića četvorosed košta 24500 evra, tako da je ovo sve za 17-18 hiljada evra više nego dobro.

Ime

Kršina kao što je uvek i bila!

Hyundai

Kad toliko lose ..pogledajte na autoskaut svis pa koje su cene lade nive