1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Cybertruck bez famozne cene od 39.900 dolara
Tesla Cybertruck bez famozne cene od 39.900 dolara
0

Tesla Cybertruck bez famozne cene od 39.900 dolara

335
0
Podelite sa prijateljima:

Model Tesla Cybertruck konačno kreće sa serijskom proizvodnjom posle četiri godine čekanja. Električni kamionet je originalno najavljen kao model za 2021. godinu, ali je serijska proizvodnja odložena nekoliko puta, kako zbog epidemije virusa korone tako i zbog izgradnje novih fabrika od strane američkog proizvođača vozila.

Ilon Mask nam je odlučno potvrdio da fabrika u saveznoj državi Teksas radi punom parom, ali da će proći oko pet godina dok kupci ne budu u stanju da poseduju ovaj pikap bez dužeg čekanja.

Tesla je do sada primila približno dva miliona narudžbina, a čak i da mali broj tih osoba kompletira kupovinu, opet će biti potrebno da protekne određeni vremenski period kako bi se tražnja zadovoljila. Mask pretpostavlja da će kupci na isporuku u proseku morati da čekaju oko osamnaest meseci, a godišnja otprema naredne 2024. bi trebalo da iznosi 125 hiljada vozila, uz dvostruko više njih tokom 2025. Više o tome možete da pročitate ovde.

Još uvek čekamo da vidimo kakve će konfiguracije američki proizvođač vozila ponuditi, ali jedno je sigurno. To je podatak da Cybertruck neće imati najavljenu cenu od 39.900 američkih dolara. Takvu brojku nam je rekao sam Mask, ali mnogi mediji prenose informaciju da Tesla u početku planira da ponudi samo onaj bogato opremljeni model po ceni od čak 98.990 „zelembaća“.

Bilo je jasno da je spomenuta cena od 39.900 najmanjih zelenih novčanica nerealna pošto je potrebno izdvojiti više novca i za Model 3, ali je odluka pomalo ironična pošto je Mask lično nedavno ismevao kompaniju Ford, na temu toga kako je njegov električni kamionet F-150 Lightning „poprilčno skup“. Ali od tada je često pričao na društvenim mrežama kako su se troškovi proizvodnje oteli kontroli.

Kolege iz General Motorsa, Forda i Stellantisa su na to rekli da Tesla zapravo ima izuzetno niske troškove iz razloga što njene fabrike još uvek nisu pod sindikatom i da će visoke troškove tek videti kada se sindikat UAW (United Auto Workers) pozabavi njime.


Bilo kako bilo, izvor ove vesti je stranica o Cybertrucku na društvenoj mreži Facebooku. Tamo je jedan od članova rekao kako mu je Tesla ponudila opciju sa dva ili tri električna motora i da je izabrao ovu drugu. Takođe mu je rečeno da mora da kompletira kupovinu u roku od nedelju dana, inače će rezervacija biti ponuđena nekome drugom. Ova osoba je među prvih 500 osoba koje su rezervisale Cybertruck 2019. godine, kada je originalno predstavljen u konceptnom izdanju.

Bilo kako bilo, jasno je da će pristupačnije verzije stići kasnije, ali ćemo na njih čekati barem neko vreme. Tako je bilo i ranije sa drugim Teslinim pulenima, kao što su Model 3, Model S, Model Y i Model X, pa smo sigurni da će i Cybertruck jednog dana koštati koliko i konkurencija.

AutoRepublika

(335)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments