1. Home
  2. Vesti
  3. Renault zabeležio rast prodaje u Evropi od 11%
Renault zabeležio rast prodaje u Evropi od 11%
0

Renault zabeležio rast prodaje u Evropi od 11%

226
0
Podelite sa prijateljima:

Francuski proizvođač vozila Renault je pre par dana objavio informaciju o tome kako je tokom prva tri tromesečja 2023. godine zabeležio rast prodajnih cifara za nekih 11% na globalnom nivou, na koji način je izbio na drugo mesto rang liste po prodaji, doduše samo u Evropi.

Izveštaji koje je obezbedio galski konstruktor sadrže informacije o tome kako je Renault širom sveta, u intervalu od prvog dana januara do zadnjeg dana septembra, isporučio 1.128.885 automobila, što je bolji skor u odnosu na postignuće iz komparativnog perioda lanjske godine. Treći kvartal tekuće godine, u smislu uspeha Renaulta, karakteriše otprema ukupnog broja od 356.747 jedinica.

Na taj način, Renault postaje drugi najpopularniji brend na evropskom tržištu u dosadašnjem delu 2023. godine, uz rast od čak 25% u trećem tromesečju, dok je unapređenje popularnosti brenda na Starom kontinentu, posmatrano na nivou tri kvartala 2023. godine, iznosilo 22%. Prodati kontingent Renaulta u prvih devet meseci u Evropi broji 726.938 četvorotočkaša.

Francuzi su u segmentu C isporučili 190.535 vozila uz rast prodaje od impozantnih 36%, što pre otkriva očaj 2022. nego sjaj 2023. godine. Krosoveri Austral i Arkana su najpopularniji modeli game Renaulta i pripadaju segmentu kompaktnih SUV-ova. Prvi je plasiran u tiražu od 60.305 komada u prvih devet meseci ove godine, a koja nam polako izmiče iz ruku, dok je drugi prodat 59.542 puta.

Francuzi se raduju napretku i na polju isporuka elektrifikovanih vozila, pa je 48% rasta zabeleženo u oblasti hibrida, dok je 19% skok prodaje na nivou svih elektrifikovanih automobila. Tako je dostignuta cifra od 200 hiljada isporuka vozila iz te kategorije.

Ovde su se posebno istakli rezultati postignuti s modelima Austral i Arkana, dok je kod čisto električnih aduta Renaulta, istaknuti predstavnik model Megane E-Tech, uz isporuku 35 hiljada jedinica. Tako se došlo do toga da  električni Megane predstavlja čak 54% prodaje svih elektromobila koje je realizovao Renault u analiziranom periodu. Udeo električnih automobila u tom intervalu, na evropskom tlu je iznosio svega 2,2%.

AutoRepublika

(226)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments