1. Home
  2. Prezentacije
  3. Nissan predstavio prototip novog minivena Hyper Tourera
Nissan predstavio prototip novog minivena Hyper Tourera

Nissan predstavio prototip novog minivena Hyper Tourera

388
1
Podelite sa prijateljima:

Na štandu japanskog brenda na predstojećem događaju Japan Mobility Show biće predstavljeno nekoliko koncepata u različitim segmentima, prikazujući predznake buduće nove Nissanove porodice. Proizvođač je već podigao veo sa konceptnih modela: SUV Hyper Urban i krosover Hyper Adventure. Sada je na redu treći izložbeni automobil – miniven Hyper Tourer.

U pitanju je koncept potpuno električnog minivena koji ne liči na bilo koji drugi MPV ovog brenda. Moguće je da će ovaj automobil kasnije biti osnova novog minivena marke Nissan. Za sada, Hyper Tourer, kao i drugi koncepti, treba da demonstrira originalni dizajn i najnovija tehnološka dostignuća kompanije.

Spoljašnjost jednozapreminskog Hyper Tourera odlikuje se oštrim ivicama, što se može videti u dizajnu ivice haube, koja podseća na vizir, i u utiscima na bočnim zidovima, kao i u dizajnu haube i branika. Koncept je dobio dvobojnu karoseriju – gornji deo, uključujući krov, spojler, stubove i haubu, napravljen je u crnoj boji, a donji deo ima bronzanu nijansu. Konceptni minivan takođe ima originalne „šahovske“ točkove; postoji sličan uzorak na zadnjoj strani i takođe na prednjoj strani.

Inženjeri su opremili koncept sa LED strukom, osvetljenim logom, velikim usisnikom vazduha, panoramskim krovom i kliznim vratima. Nissan je odmah rezervisao da je minivan Hyper Tourer opremljen potpuno autonomnim sistemom vožnje, tako da je unutrašnji prostor udobno mesto za opuštanje ili održavanje sastanaka (ako se MPV koristi kao mobilna kancelarija).

Kompanija je istakla da se prednja sedišta u Hyper Toureru mogu rotirati za 360 stepeni, tako da se po potrebi mogu postaviti tako da vozači budu licem u lice sa putnicima koji se nalaze na zadnjim sedištima. Osim toga, očekuje se da će oni koji sede u drugom redu imati svoj ekran osetljiv na dodir, koji će im omogućiti da pregledaju informacije, kao i da kontrolišu navigacioni i multimedijalni sistem, čiji se glavni ekran nalazi na prednjoj ploči.

Takođe se navodi da je koncept dobio „naprednu verziju sistema veštačke inteligencije“, koji je sposoban da prati otkucaje srca, disanje, pa čak i nivo znojenja vozača, kako bi prilagodio akustiku i osvetljenje u kabini električnog minivena shodno tome.

Još nema detalja o mehaničkom delu Hyper Tourera. Poznato je samo da je miniven opremljen „solid-state“ trakcionom baterijom i sistemom pogona na sva četiri točka e-4ORCE. Takođe je poznato da koncept ima funkciju Vehicle-to-Everithing (V2X), odnosno ovaj električni automobil može da se koristi za „napajanje“ doma ili kancelarije. Verovatno bi dodatni detalji mogli da postanu poznati tokom predstojeće premijere „uživo”.

AutoRepublika

(388)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Idealno vozilo za imperatora Darta Vejdera, cak neodoljivo lici na njega! 🙂 Sve sto mi se dopada na ovom vozilu jeste divna metalik bakarna boja. I to je sve. Nista vise. Ne vredi trositi ni vreme ni reci za bilo kakav siri komentar.

Uzgred jedna sveza jutrosnja informacija – nemacki „Auto, Motor und Sport“ pita se zasto je odjednom dosao talas minivenova, kada su svi u EU bili ubedjeni da je ta sorta izumrla?! 🙂 Odgovor je – kinesko trziste.