1. Home
  2. Prezentacije
  3. Land Rover Range Rover SV Coupe (2019.)
Land Rover Range Rover SV Coupe (2019.)
2

Land Rover Range Rover SV Coupe (2019.)

467
2
Podelite sa prijateljima:

SUV Superkupe

Prije skoro pedeset godina, Land Rover je lansiranjem podbrenda Range Rover, stvorio segment luksuznih SUV vozila. Sada je ponovo odredio standarde za veliki luskuzni SUV kupe, sa modelom Range Rover SV Coupe, koji će biti proizveden u samo 999 primjeraka.

Neodoljiv dizajn

Osim haube i donjeg dijela vrata prtljažnika, svaki aluminijumski panel SV kupea je potpuno nov, kao i prednji i zadnji branik.

Odmah je uočljiv dizajnerski jezik Range Rover modela sa “plutajućim” krovom, neprekidna bočna linija i ušiljen rep. Čista linija SV kupea je dopunjena sa elegantnim vratima bez okvira, u kombinaciji sa panoramskim krovom, kabina je puna svjetlosti, što stvara opuštajući i savremeni ambijent.

Osim osam standardnih boja i još 16 iz SV premijum palete, klijentima je dostupno preko dodatnih 100 nijansi koristeći “Special Vehicle Operations” program, koji može ispuniti skoro svaku želju kupca.

Prednja svjetlosna grupa sadrži 144 LED i četiri laserskih dioda, te nud gotovo pet puta bolje osvetljenje u odnosu na standardnu LED rasvjetu.

Range Rover SV kupe je takođe i prvi serijski automobil sa 23 inčnim naplacima.

Enterijer

Raskoš se takođe nastavlja i unutar automobila, sa poluanilinskom kožom, koja se obrađuje u kožariji osnovanoj 1905. godine, Range Rover je dostigao novi nivo luksuza, koji se lako može uporediti sa onim u superjahtama i privatnim avionima.

Prelijep za oko, još ljepši za boravak, enterijer SV kupea je jednostavan, savremen prostor, čiji je glavni fokus bila pažnja prema detaljima. U ponudi je četiri dvobojnih šema: Orchid/Eclipse, Orchid/Vintage Tan, Brogue/Ebony i Cirrus/Lunar. Tu su takođe i četiri izbora enterijera u jednoj boji:  Ebony, Lunar, Eclipse i Vintage Tan.

Performanse i dinamika vožnje

Range Rover SV Coupe je takođe i najbrži Land Rover automobil do sada, sa maksimalnom brzinom od 265 km/h i ubrzanjem 0-100 km/h od 5,3 sekunde. Za to je zaslužan petolitarski V8 motor sa asistencijom superpunjača, a proizvodi 565 ks i 700 Nm obrnog momenta. Za “transport” sve te snage na voznu podlogu, zaslužan je osmostepeni ZF automatski mjenjač.

I pored svog raskoša, SV kupe ne kaska za svojom “braćom” kada je u pitanju vanterenska vožnja. Tu je standardni Range Rover pogon na sva četiri točka, koji osim, danas standarnih, režima vožnje: Dynamic, Eco i Comfort, nudi i dodatne režime: trava, makadam, snijeg, blato i puzanje po pješčanoj ili kamenoj podlozi.

Za stabilinije ponašanje na asfaltu, SV kupe je niži za 8 milimetara u odnosu na standardni Range Rover, a na brzinama većim od 105 km/h, ogibljenje se spusti za dodatnih 15 milimetara, kako bi se povećala stabilnost i smanjila potrošnja goriva

Vazdušno ogibljenje ima pet opcija visine koje variraju sve od 50 milimeetara ispod normalne visine, pa sve do 75 milimetara iznad normalne visine

Početna cijena ovog modela je 250.000 eura, sa ograničenom proizvodnjom od 999 primjeraka.

Enes Eki Alković

(467)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan

Od Range Rover, nekako je Velar najuspeliji dizajnerski 🙂 Stvarno izgleda fenomenalno! Kupe grdosija traži specifičan ukus 🙂

Eki

Kada se bolje pogleda, ovaj automobil i nema neku svrhu, ali je opet impresivan… Dugačko tijelo sa samo 2 vrata, enterijer koji „viče“ luksuz i elegancija, prelijep je…