1. Home
  2. Prezentacije
  3. Restilizovani Nissan Rogue (X-Trail) debitovao
Restilizovani Nissan Rogue (X-Trail) debitovao
0

Restilizovani Nissan Rogue (X-Trail) debitovao

162
0
Podelite sa prijateljima:

Nissanov najprodavaniji proizvod u Sjedinjenim Američkim Državama prolazi kroz ažuriranje koje stiže nešto više od tri godine nakon što je model trenutne iteracije ušao u proizvodnju. Takođe poznat kao X-Trail na drugim tržištima, kompaktni krosover proizveden u Tenesiju dobija blagi fejslift sa ažuriranim branicima i svežim izgledom korporativne rešetke V-motion sa složenijim dizajnom. Pozadi, unutrašnja grafika zadnjih svetala je izmenjena.

Pored toga, značke sada imaju satensku završnu obradu, dok Rogue u nivou opreme SV dolazi opremljen novim felnama od 18 inča. Ukoliko se izabere oprema Platinum Nissan će ugraditi nove 19-inčne felne od lake legure i sjajne crne detalje na karoseriji. Za modelsku 2024. godinu na raspolaganju su nove boje: Deep Ocean Blue Pearl, Baja Storm, Everest White Pearl i nekoliko dvobojnih završnih obrada sa kontrastnim crnim krovom.

Značajnija promena može se naći u kabini gde je Rogue 2024 prvi Nissan koji ima ugrađen Google, koji dolazi u paketu sa petogodišnjim planom. Dostupan je u kombinaciji sa unapređenim info-zabavnim sistemom koji sadrži ekran osetljiv na dodir od 12,3 inča za modele SL i Platinum i integriše sledeće usluge: Google mape, Google pomoćnik i Google Play. Možete im pristupiti bez uparivanja pametnog telefona sa vozilom.

Ukoliko postoji želja za korišćenjem Android Auta ili Apple CarPlaya, završni nivoi S i SV imaju žičanu verziju dok su kod nivoa SL i Platinuma bežični. Dva niža nivoa opreme imaju manji ekran osetljiv na dodir od osam inča za osnovnu multimediju. Sva četiri nivoa dobijaju SiriusXM, ali SL i Platinum imaju SiriusXM 360L sa više dostupnog sadržaja, uključujući Pandoru.

Punjenje uređaja može se obaviti preko dva USB-C porta standardna na S, dok SV, SL i Platinum dobijaju dodatna dva na zadnjoj strani centralne konzole. SL i Platinum imaju podlogu za bežično punjenje instaliranu ispred ručice menjača. Bez obzira na opremu, svi „Rogovi“ imaju niz sigurnosnih sistema uključenih u standardni komplet nazvan Nissan Safety Shield 360.

Nema nikakvih promena ispod haube gde Rogue koristi trocilindrični, 1,5-litarski agregat. Turbo motor sa promenljivom kompresijom (VC-Turbo) dostupan je od modelske 2022. godine kada je zamenio staru 2,5-litarsku jedinicu tako što je doneo povećanje konjskih snaga i obrtnog momenta od 11 odnosno 24 odsto. Snaga iznosi 204 KS i 305 Nm, usmerava se na put preko kontinualno promenljivog menjača koji je takođe ažuriran za Rogue 2022 radi bržeg i uglađenijeg menjanja brzina.

Nissan će imati Rogue 2024 u prodaji u Americi od početka sledeće godine u paketima opreme  S, SV, SL i Platinum, a cene će biti objavljene bliže lansiranju. Odlazeća verzija je bila ponuđena sa minimalnom cenom od 27.910 dolara za S sa pogonom na prednje točkove do 38.990 dolara za Platinum sa pogonom na sve točkove.

AutoRepublika

(162)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments