1. Home
  2. Prezentacije
  3. Honda Civic Type R konačno predstavljena
Honda Civic Type R konačno predstavljena
80

Honda Civic Type R konačno predstavljena

1.47K
80
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je više od godinu dana otkako smo prvi put videli kamuflirane prototipove Honde Civic Type R. Zatim, pre šest meseci, Honda je pokrenula zvaničnu tizer kampanju koja je pokazala sve moguće, uključujući rekorde krugova. Ali sve se uvek odvijalo sa automobilima koji su još uvek bili umotani u maskirnu foliju. Ali sada je čekanje konačno završeno. Bar delimično…

Honda još uvek nije objavila sve detalje o novom Civicu Type R. Ono što već možemo da kažemo da je ovo najmoćniji model Type R ikada. Dobro poznati dvolitarski turbopunjeni četvorocilindrični motor iz prethodne iteracije još uvek je ispod haube i šalje svoju snagu na prednje točkove preko unapređenog šestostepenog manuelnog menjača. Ne postoji sekvencijalni menjač, nema pogon na sva četiri točka i nema hibridne tehnologije. Što se pogonskog sklopa tiče, to je pravi kompakt stare škole.

Kao i kod motora, Honda još uvek nije spremna da otkrije detalje o podvozju novog modela. Osim da je „poboljšano“. Međutim, znamo da je automobil niži, duži i širi od prethodnog modela. Takođe nosi širi set guma Michelin Pilot Sport 4S, što svakako pomaže novom Type R da postavi rekord kruga sa pogonom na prednje točkove na stazi Suzuka.

Vizuelno, međutim, konačno možemo da dobro pogledamo veliko zadnje krilo Type R u kontekstu automobila. Ali to nije jedina nadogradnja – prednji kraj je postao malo agresivniji sa revidiranom rešetkom. Postoje suptilni bočni pragovi na branicima iza prednjih točkova, koji rade u tandemu sa usisnicima vazduha i poboljšavaju efikasnost strujanja vazduha oko automobila. Točkovi ispunjavaju zakrivljene brane i da bi održao sportski izgled, ovaj Civic ima šira zadnja vrata. Zadnji branik sa difuzorom i trostrukim auspuhom upotpunjuje izgled.

Unutra je, naravno, crvena pomešana sa crnom. Sportska sedišta, tepisi, značke i kontrastni šavovi su crveni. Ostatak je završen u crnoj boji, uključujući Civicovu atraktivnu kontrolnu tablu, koja je preuzeta sa standardnog modela. Specijalni režim vožnje +R pruža vizuelno uzbuđenje na ekranu vozača, a ugrađeni uređaj za beleženje podataka pruža informacije u realnom vremenu o automobilu i njegovim reakcijama na vozača.

Naravno, Honda ima još mnogo toga da kaže o novom modelu. Kao takav, ovaj debi je u suštini vizuelna prezentacija koja predstavlja ono što će verovatno biti poslednji neelektrifikovani Type R japanske marke. Očekujemo da ćemo imati pune informacije o svim aspekte vozila u jesen kako se približava planirano lansiranje. početkom 2023. godine bi trebalo da stigne na evropsko tržište.

Mi bismo za kraj dodali da smo smoreni „mic po mic“ prezentacijama, što od Honde, što od inih proizvođača. Politika „Stay tuned“ može da ima kontra efekat u vidu prezasićenja.

AutoRepublika

(1473)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

80 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Ako Vas „smara“ Type R, šta Vas loži?

Grozdan the Great

Crvenokose 😄

J4ZZ3R

Iz Bavarske ili Irdke?

J4ZZ3R

NIJE SVEJEDNO;

Iznogud Časni

Objasni!

TheStig

Ko smo „mi“? Da li to jedan čovjek govori u ime cijele AR ili u ime cijele redakcije ili jedan čovjek u redakciji misli da su svi u redakciji smoreni.

Evo recimo ja prvi nisam smoren vec sam nabrijan na max zbog novog Type R iz dva razloga.

Prvi je jer je to i dalje hardcore oldschool ljuta zvijer kako Bog zapovijeda, a drugi je razlog da bolje izgleda od proslog type R koji je bio eksperiment u najbolju ruku sto se tice dizajna. Sad je sve tu i dizajn i performanse i tehnologija.

Yankee

Zvezdan je nas Supreme Leader (zaista ga tako zovemo) tako da sta on kaze mi ostali to mislimo. 😉

comment image

moron

😊

Grozdan the Great

Neki smo kandidati za novog Supremea 😁

Yankee

comment image

Iznogud Časni

🥰

J4ZZ3R

Kod nas to ne može bez smaknuća ili hapšenja vrhovnog komandanta

TheStig

On je supreme bmw fanboy 🤣

Iznogud Časni

Malo mi i liči na njega 🤪biće da je zbog brade!🙊

Grozdan the Great

Niko ne spori sâm Civic, nego to predstavljanje mic po mic, kao što piše gore

TheStig

Znači toliko ste nestrpljivi da željno iščekujete da kupite jednog type R kao službeno vozilo u redakciji 🤪

Izmenjeno 1 godina pre od strane TheStig
Yankee

Nama u redakciji je ispod casti da vozimo Hondu. 😉

TheStig

Grohotom se smijem 🤣

moron

Onda lepo uzmite Fiata. Da vidite sta je to automobil i kvalitet. Posebno vi što vozite Toyote i američke „lomove od automobila“ 😃

Iznogud Časni

Eeeeee👌💯%

Yankee

Radije bi ga vozio nego bilo koju Hondu. Ali eto Fiat nikada nije hteo da ga prodaje u Americi.

comment image

Grozdan the Great

Ma ja bih uzeo i civic od J4ZZ3Ra, nego supreme leader slabo plaća, a civic skup 🤣

TheStig

Pravda za radnike AR. Raspisujem peticiju da se x5 proda i dobijeni novac ulozi u kupovinu type R-a. 😆😁

Yankee

Supreme Leader ce pre dati bubreg nego Bemve

J4ZZ3R

Što vređaš Type R, gde ima Type R za 20k, nije to KIA 🙂

TheStig

Kako bre vređam?Ja sam najeveći štovalac Japanera na AR? 😁A vozim wannabe japanca 😆

J4ZZ3R

Što jes jes, onda ti je greh što precenjuješ Bavarce 🙂

TheStig

Iz Bavarije samo pivo valja 😁

J4ZZ3R

QQ kad ovo vidi Balkanboy i Supreme leader, vow 🙂

J4ZZ3R

Sad kad te iznenadi, direktno mene kontaktira, zaokruži traženu cenu na 20k šmekerski zapakuje sa žutom mašnicom i kaže ti „zatvori oči“ dok ti u ruke meće H ključ 🙂

Iznogud Časni

Da je pravi zaokružio bi na 25, al ovako…🤪

J4ZZ3R

Taj zaokružuje na nižu deseticu, ne na višu 🙂 ono u fazonu ..19k kad se zaokruži dobiješ 10k 🙂
Ti misliš da je on one BMWe održavao po zločinačkim ovlašćenim i drskim neovlašćenim servisima zaokružujuči naviše? 🙂

Iznogud Časni

Taj ne održava neg skuplja dijelove po cesti, vidiš da mu se 100k eura raspada po cesti. Treba na 30 da zaokruži ! Ipak je onda i ipak je od legende pazarskog novinarstva i šire, i jedna od dvije onde u Srbiji,pače prva….znači, ekskluziva do jaja. I onda pukneš na aukciju i zaradiš 50. Kupiš drugu od advokata za 2000e pošto taj nije toliko bitan u svijetu novinarstva jer svakih 15 godina izbaci kakav članak, a kao fan Dacije niko ga su svijetu auta ne dozivljava ozbiljno, tako da onda nemre postići neku cijenu i eto, lova se okrenula, on… Pročitaj više »

Bungi

J… ga bato, tako ti je u životu, mic po mic. Da li je tvoja ljepša polovina odmah pristala da se uda za tebe ili je bilo mic po mic.?

Iznogud Časni

Tako je!

Iznogud Časni

Narodno veselje u Pazaru i belom gradu.😁 Btw, Lici mi na kupleraj, hoću reć da je previše crvene boje. Nadam se da nude i drugačiju unutrašnjost ili pak hoće Japanci reći ,kad ovdje sjednete onda ste je.ani!🤷😇u svakom slučaju, ja bih jedan primjerak.

Izmenjeno 1 godina pre od strane Iznogud Časni
Iznogud Časni

Naravno, u drugoj boji unutrašnjosti, a ne crvenoj…

moron

Ako sam dobro video neku prezentaciju CTR-a, zadnja sedišta su crna ( uz crven tepih, kao i napred )? A prednja sedišta su crvena ?

Bungi

Veliš na kupleraj i to onaj amsterdamski.?🤔 Tako treba da izgleda pravi sportski auto u unutrašnjosti a tebi niko nije kriv što si često posjećivao kupleraje pa te crvena, baš onako, podsjeća. 😂😅🤣

Iznogud Časni

🤭

J4ZZ3R

Brate u Pazaru bi te gađali sa ovim automobilom, pitali bi te koji je ovo Hundaji (baš tako 🙂 i da li si svestan kakvog si Golfa VI mogao za te pare da kupiš …

J4ZZ3R

Mercedes, BMW, Audi i VW, tj žena može da je sa sela, ali automobil mora da je iz Nemačke 🙂

Iznogud Časni

🤬🇮🇹💪🌁🙈🙉🙊

Iznogud Časni

A nego i 1 izrod što vozi Hondu.🤪😇🥰

J4ZZ3R

U svakom žitu imaš kukolja 🙂 takav ti je proces proizvodnje 🙂 ti to znaš bolje od mene i Lexusu se omakne 🙂

Iznogud Časni

Uh….znaci, Honda ispušila. Ne čitaju Ar?

J4ZZ3R

Ma Honda plaća samo mene i druga MRNa, malo za onoliku EUropu 🙂

Iznogud Časni

A da stavite i mene na platni spisak, čisto da i meni koji € kapne,a?

J4ZZ3R

Ne daju, imaš lošu reputaciju, važiš za fana marke sa štitom i obliku istrošene v….. nije Čajna nego Džajna 🙂 ima ove dece na forumu, pa da pričamo u rebusima.
Ja gledam i MRNa da izbacim, eno ga danas preuzima neki japanski auto koji nije Honda, ali makar ima ružan enterijer 🙂

moron

Molim te, nemoj takve reči kada je „sveta krava“ u pitanju 😊 Toyota je, ipak, Toyota… Naravno, još nema ona ni nivo kvaliteta kao jedan Fiat, ali, na putu je 😊

BB

Meni liči na običnu… kravu

Iznogud Časni

Nema, naravno da nema. Ja nisam od tebe čuo da se Fiat pokvario? Evo gledam na polovni, test golfa 5, nema šta mu nije otpalo, a rodjo veli, sve se to da riješiti. Kakvi dvostruki standardi. Gledam onog zalizanog, ko fol test 159ti, pa napiše vlasnik spilji 9000e, a pogledaš tabelu, 70% se odnosi na gume i servis standardni i registracije,kasko. I sad je to trošak alfe!? Još lik vozi ti, a nema pojma šta je ti i da je spušten fabrička i žali se na tvrdji ovjes. To ti je kad svako radi ono što ne bi trebao da… Pročitaj više »

Iznogud Časni

Aaaaaa, pa…kakve su ovo uvrede, moron pa da preuzima Japanca koji nije Honda !? Moron, Brute!😇čuj, istrošena……

moron

Evo, ja ti „brate“ ovim putem ustupam svih 100% koje ja od njih „imam“ 😊

Iznogud Časni

Velikodušno! Ja ću tu 0 da podijelim s ostalim forumašima.

Iznogud Časni

Kad smo kod tih folija maskiranih, opet vidjet na autoputu ovaj put neku bmw skalameriju, sad dal’ je to X3 ili x5 ili neka dildo verzija ja zbilja ne znam to razlikovati jer me ne zanimaju a svi su mi isti, aj bila pod folijom, i sad kad vozis brzo onda je teško i slikati sve, a još on vozi brže od ograničenja, puno brže. Ali imam pokoju sliku zguza.

Izmenjeno 1 godina pre od strane Iznogud Časni
Laki

Dobar autić.

'79 DeVille

Automobil za napaljene klince, prevashodno bogate azijate iz HK. Ono sto su nekada razni tjuneri radili, narocito kada je prikazan Fast and Furious film, to sada radi proizvodjac.

J4ZZ3R

Ma auto za ljude bez stila i prave komuniste u fazonu Power to the people je li tako De Vile.

Za nas obične dajte vakcine, GMO i riše

Izmenjeno 1 godina pre od strane J4ZZ3R
Iznogud Časni

Kupujem! Za tuđe pare

BB

Ženine?

J4ZZ3R

Može i da proba da ge ubaci 🙂

BB

👍😂

Iznogud Časni

🤬

Iznogud Časni

Ti ne znaš što je šoić rekao?!
„Velike pare su uvek tudje pare, pantiću“.

Iznogud Časni

Kako se ono slika stavlja ovdje!?

TheStig

E bas si inteligentan komentar dao. Ono sto je Honda uradila sa type R ne moze se opisati nicim drugim nego sa rijecju spektakularno. I da si malo obratio paznju po yt na ozbiljne renomirane sajtove (Car and Driver, Edmunds, Road and Track) vidjeo bi da na dosta staza moras da ides do bmw m5 da pobijedis vrijeme type r. Toliko je dobar automobil. A napaljeni klinci danas sline ne za type R nego za audi r8, mclarenima i lamboima.

'79 DeVille

Ne znam kakva su tvoja zivotna iskustva, ali ako je iz tvog ulgla Civic ‘spektakularan’ automobil, izgleda mi da si mnogo toga propustio.
Mozda ovaj automobil ima spektakularne performanse na stazi, ali to je i dalje Honda Civic. Takve su dobri mehanicari pravili pre petnaestak godina – uglavnom Honda Civic i Subaru WRX sto su bili san svakog mladog HK majmuna sa puno novca.
Obzirom da se ne trkam, trkacke performanse ovih vozila me ne doticu.
Zanima me sta poseduju svi ovi sto hvale ovaj auto i izdizu ga u nebesa. Verovatno su svi kupili Hondu jer je ‘spektakularna’.

TheStig

Ne znam kako mozes komentarisati nesto ako nemas veze sa tim (ne trkas se). Kakve imas kvalifikacije onda da komentarises?Ispadaš u najmanju ruku smiješan. I pišeš kao pale se klinci koji gledaju Fast and Furious. Da te podsjetim da se nigdje u bilo kome 2F24 filmu iz franžise ne pojavljuje Civic. Honde da ali Civic ne. Tyre R posjeduje trkacku tehmologiju i ismijava svakog Mustanga i ostale musle ili pony cars. Vecina ljudi koji kupe type r ce ih koristiti na track day-u.

Ja nisam nista propustio nego ti ne citas ni kredibilne medije iz zemlje u kojoj zivis.

Yankee

Prvi deo The Fast & The Furious je imao 3 Honde Civic. Koriscene za pljackanje kamiona.

comment image

TheStig

Ma to su nebitne scene. Ako ces tako gledati bilo je i taksija 😂 Zna se koja su se vozila proslavila.

Yankee

Dobro sad, znam da se F&F auti dele na Dodge Charger i sve ostale 😉 , ali Civic je u 1. delu proveo vise minuta na ekranu nego Charger, RX-7, Eclipse i vecina drugih auta.

TheStig

F&F 1 nije toliko ni imao akcenat na samo trkanje tjuniranih automobila. Imalo su Civic-i scenu na pocetku od 2 min i u drugoj polovini filma od 4 do 5 min. A film traje 1 sat i 46 min. Vise vremena je provela na ekranu Eclipse onaj i Bryanov Ford Lighting svt 😁

'79 DeVille

Reci mi molim ti sta misliš gde ja živim? BTW, pogledaj ovo: https://fastestlaps.com/comparisons/1imsso069pbb
Možda to otvori oči.

moron

Mada mislim da nisam „dizajner“ i „esteta“, to mi je trećerazredna stvar na automobilu ( pri čemu je to posebno nevažno na ovakvom automobilu, gde je fokus na perfomansama ), ja ne razumem zašto su i kod Type R „ostavili“ zadnju klupu od običnog civica ?

Pa napred imaš ta sportska sedišta ( i to crvena ), a pozadi obična ( i to crna ) sedišta ( doduše, uz crvene sigurnosne pojaseve )?

Ne znam ni šta bi Feng Shui mislio o tome …

TheStig

Name of the game is ušteda ili sto se u narodu kaže „jebali bi se za dinar“ 😁

moron

😊