1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Prvi renderi W206 generacije Mercedesove C klase
Prvi renderi W206 generacije Mercedesove C klase
3

Prvi renderi W206 generacije Mercedesove C klase

2.80K
3
Podelite sa prijateljima:

Već duži period se na ulicama širom Njemačke i Švedske mogu vidjeti maskirani prototip primjerci Mercedesovog automobila, koji svojim dimenzijama jasno ukazuju da se radi o sledećoj generaciji C klase.

Aktulena C klasa, kodne oznake W205, je predstavljena još 2014. godine, dok je prije dvije godine doživjela i zatezanje bora, odnosno restilizaciju. Sudeći po špijunskim fotografijama, dolazeća generacija će zadržati slične proporcije, koje su se pokazale kao uspješne, sa potpunim promjenama prednjeg i zadnjeg dijela i minimalnim promjenama na boku.

Sigurni smo da će prednji dio usvojiti oštrija i manja svijetla sa LED trakom u obliku latiničnog slova „L“, kao i novi oblik maske, koji će sigurno biti sličan onoj na nedavno restilizovanoj E klasi.

Kao što smo iznijeli, bok automobila će doživjeti najmanju promjenu, te će sigurno biti “oslobođen” upadljivih linija, kako i trenutni dizajnerski jezik Mercedesove game nalaže. Kada je zadnji dio u pitanju sigurni smo da će on, poput automobila sa rendera, dobiti oštra i široka svijetla u obliku trougla, što bi ovu C klasu učinilo prvom u istoriji sa dijelom svjetlosne grupe na vratima prtljažnika.

Nova C klasa će biti bazirana na modernizovanoj verziji MRA platforme, koju je prvi put koristila trenutna generacija istog modela. Kada je u pitanju motorizacija, možemo očekivati široku ponudu dizel i benzinskih agregata, od kojih će vjerovatno većina biti uparena sa 48V elektromotorom, kao što se nadamo ponudi i nekoliko (ne-blagih) hibrida.

Već je ranije potvrđeno da C klasa više neće koristiti V8 motor u AMG modelu, a kako stvari stoje, vjerovatno nećemo vidjeti ni agregat sa 6 cilindara. Svi modeli s AMG oznakama će najvjerovatnije koristiti dvolitarski agregat sa 4 redno postavljena cilindara, koji se nalazi u modelu A45 AMG sa 390 i 420 konjskih snaga, a u modelu C63 AMG će vjerovatno dobiti i asistenciju elektromotora, koji bi snagu trebalo da podigne na nešto preko 500 „konja“.

Trenutna generacija C klase, u Srbiji startuje sa modelom C180d sa početnom cijenom od 35.136 eura sa uračunatim PDV-om, dok je najskuplji model C63S AMG, čija cijena startuje nešto ispod 84.000 eura. Nadolazeća W206 C klasa će vjerovatno imati slične cijene, a predstavljanje se očekuje najkasnije do ljeta 2021. godine.

Ko je zainteresovan da pazari primerak iz ovog pokolenja Daimlerovog predstavnika u D segmentu može pročitati naš test, a i obratiti se prodajnom savetniku distributera jer je momenat za kupovinu povoljan, zbog trajanja prodajne akcije.

AutoRepublika

(2801)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Boris

Koja je miljama daleko od serije 5… 😀

Taras

Ma u čemu je miljama daleko od serije 5? Po mnogim stvarima je čak bolja. Pogotovo AMG