1. Home
  2. Vesti
  3. Kakav je uspeh ove godine ostvario Fiat 500L u EU?
Kakav je uspeh ove godine ostvario Fiat 500L u EU?
3

Kakav je uspeh ove godine ostvario Fiat 500L u EU?

515
3
Podelite sa prijateljima:

Osim solidne prodaje u Italiji, automobil iz Šumadije, nažalost, nije našao mnogo kupaca u ostatku Evrope.

U novembru je Fiat 500L upisao 1.801 registraciju, uz pad prodaje od 19% naspram istog meseca prošle godine. Od tih više od 1.800 primeraka, čak 1.611 otišlo je put Apeninskog poluostrva, u Italiju, koja ostaje glavno tržište za ovaj MPV iz Kragujevca.

Kada je reč o prethodnih jedanaest meseci, Fiat 500L je ukupno prodat u 18.334 jedinice, što predstavlja blagi minus od 7% u poređenju sa istim periodom lane. Naravno, velika većina isporučenih vozila završila je sa druge strane Jadranskog mora, čak 16.749 komada.

Suštinski, to znači da je sem italijanskih kupaca bilo vrlo malo onih potrošača u EU koji su kupili ovaj subkompaktni MPV. Samo 1.585 automobila prodato je van Italije, što nije bilo neočekivano. Pre svega jer se radi o poprilično ostarelom modelu, a ne ide mu na ruku ni to što je pripadnik odumiruće MPV klase.

Do kraja godine, Fiat 500L će možda uz malo sreće i prebaciti brojku od 20.000 prodatih primeraka, što opet nema neki veliki značaj na evropskom tržištu. “Šumadinac” je nažalost na izdisaju i za sada nema nikakvih novosti iz Stellantisa kakva će biti sudbina fabrike u Kragujevcu.

AutoRepublika 

(515)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Tuga, cirka 20 000kom. Da barem daju neke akcije staro za novo, uz povoljno kreditiranje. Pa da se barem kod nas proda par hiljada.

Odličan porodican auto.

moron

Baš skroman rezultat. Ali, deseta je godina.
Jedva malo više nego što je za prvih 6 meseci produkcije hyundai prodao primeraka novog modela Bayon.

BB

Taj raspored po klasama zbunjuje, subkompakt a ima prostora više pd Tipa kojeg trpaju u neki kompakt,..