1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Koncept Nissan 20-23 je zanimljivi „električni“ hot heč
Koncept Nissan 20-23 je zanimljivi „električni“ hot heč
4

Koncept Nissan 20-23 je zanimljivi „električni“ hot heč

126
4
Podelite sa prijateljima:

Poznat kao Concept 20-23, ova „stvar“ je dizajnirana da proslavi 20. godišnjicu divizije Nissan Design Europe (NDE) u Londonu, a rečeno je da je inspirisan Formulom E, onlajn sim trkama i Nissanovim hečbek nasleđem.

„Mladi tim ovde u NDE-u je dobio jednostavan zadatak: dizajnirajte zabavan električni gradski automobil koji biste voleli da vozite svaki dan u Londonu“, rekao je Alfonso Albaisa, Nissanov viši potpredsednik za globalni dizajn.

„Koncept 20-23 koji su dizajnirali je kompaktni hečbek koji je pod jakim uticajem sveta onlajn trka. Volim priču koja govori o tome kako se ukrštaju svetovi modernog gradskog života, onlajn igara i mobilnosti bez emisija.“

Koncept sadrži neke ozbiljne aero dodatke sa pozamašnim prednjim spojlerom, ultra širokim lukovima i ogromnim zadnjim krilom. I nismo baš sigurni čemu ta krovna lopatica dovodi vazduh, ali izgleda kul. Postoji čist izgled i na prednjem i zadnjem LED osvetljenju, što bi možda mogao biti deo dizajna modela 20-23 koji će možda u budućnosti dobiti serijsku verziju.

Ogromni točkovi i gume niskog profila označavaju ovo kao hot heč, iako se Nissan nije potrudio da u koncept 20-23 ugradi bilo kakav pogon (zbog toga je u naslovu reč električni stavljena pod znake navoda). Jednostavno je rečeno da je potpuno električni i da je i „sportski“ i „urbani“.

Međutim, postoji unutrašnjost kojoj se pristupa kroz makazasta vrata i ima bela sedišta, kvadratni volan i ništa drugo. Ovde očigledno dolazi do uticaja Formule E, sa golim kokpitom koji prikazuje samo osnovne informacije sa „minimalnim ometanjima“. Sam volan je postavljen na stub upravljača od ugljeničnih vlakana koji izgleda veoma motoristički.

Prilično dramatičan dizajn u celini je možda znak da Nissan razmišlja o tome da svojim dizajnerima da malo slobode u ovoj potpuno električnoj budućnosti?

Mada, ukoliko se skinu sva krila i doda odgovarajuća unutrašnjost to bi skoro mogao da bude slatki mali hečbek sa troja vrata koji je manji od Leafa i koji se može takmičiti sa modelima kao što su predstojeći Renault 5 ili Fiat 500 electric.

AutoRepublika

(126)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ovu dizajn studiju nikada ne bih nazvao „slatki mali hečbek“ jer se radi o ekstremno kompaktnom supersportskom automobilu. I ako nema pogon, tu su svi detalji koji ukazuju na njegov karakter: veliki i siroki tockovi, gomila aerodinamickih pomagala, niska karoserija. Kompletan dizajn sugerise hightech konstrukciju. Jedino sto mi smeta, to su ovalni farovi napred i svetla nazad – asocijacije idu od VW Beetlea, preko Minija do Posea i nazad! 🙂 Da li ce ova studija ostati samo gimnasticka vezba za dizajnere ili ce uci u kakvu-takvu seriju, pitanje je sad?

Bungi

Ovaj takozvani „vrući kompakt “ me podsjeća na kućni usisivač (oblika miša) koji je se nagruvao steroida.Napred i nazad bubina svjetla u formi automobila iz crtanih filmova.Osnovno pitanje je, dali ima išta što mi se sviđa na ovom automobilu.?Ne, baš ništa!

Tradicija

NFS most wanted reno klio 1/1

Matija

?