1. Home
  2. Life
  3. Film
  4. Zanimljivost dana: Šta je Luk Peri mislio o svom Porscheu 356?
Zanimljivost dana: Šta je Luk Peri mislio o svom Porscheu 356?
0

Zanimljivost dana: Šta je Luk Peri mislio o svom Porscheu 356?

823
0
Podelite sa prijateljima:

Holivudski glumac Luk Peri, nama najpoznatiji po ulozi Dilana u kultnoj seriji „Beverly Hills, 90210“, je nažalost preminuo prošle sedmice od posledica moždanog udara. Pored toga što je pratila dnevne tinejdžerske doživljaje i drame, serija je ostala upamćena i po nekim legendarnim automobilima, kao što je Chevrolet Corvette iz 1989. godine i Ford Mustang kabriolet iz 1965. godine.

Ipak, najveću pažnju publike je privukao Porsche 356 koji je glavni „loš dečko“ Dilan Mekej vozio. Kroz seriju, koja je trajala čak deset sezona, Dilan je imao četiri različita Porschea. Svi su bili kabrioleti, ali neke javne informacije o tim primercima, nikako nisu bile istinite.

Primera radi, u četvrtoj epizodi Dilan kaže da je njegov Porsche 356 proizveden tokom 1961. godine, što nikako ne može biti istina pošto je takav Speedster bio u proizvodnji samo od 1955. do 1958. godine. Veruje se da je zapravo reč o kupeu koji je prerađen na način da bi izgledao kao originalni Speedster. Onda, u drugoj sezoni karakter koji pratimo u seriji, dobio novi model iz 1963. godine i njega će voziti kroz većinu epizoda iz celog serijala.

Kada se Luk Peri vratio u glumačku postavu serijala, tokom šeste sezone, ponovo se našao za volanom novog primerka Porschea, koji je nažalost kasnije uništen u eksploziji, zbog čega je u preostalim epizodama ponovo vozio prerađeni kupe.

Sada kada znamo ovu konfuznu priču, ostaje je da vidimo šta je glumac stvarno mislio o svom automobilu iz serijala. Producenti su želeli modernog buntovnika u stilu Džejmsa Dina, koji je vozio Porsche 550 u vreme pogibije u saobraćanoj nesreći, pa je tako i Dilan morao da poseduje proizvod ovog nemačkog proizvođača.

Međutim, Periju se automobil nikako nije dopao i nazvao ga je „našminkanim Volkswagenom“. Ovaj zaključak, doduše, i nije daleko od istine pošto je 356, kao prvi serijski model Porschea, zaista delio mnogo toga sa prvim nemačkim narodnim automobilom Volkswagen „Bubom“.

Kao neko ko je odrastao na farmi u severozapadnom delu Amerike (savezna država Ohajo), Peri je mnogo više voleo teretnjake i pikape pa je čak i nakon dolaska u Holivud vozio Chevrolet K5 Blazer.


Jedan od Dilanovih primeraka modela 356, danas se nalazi u Planet Hollywood restoranu.

Zoran Tomasović

(823)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments