1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Škoda objavila crteže novog Kodiaqa
Škoda objavila crteže novog Kodiaqa
9

Škoda objavila crteže novog Kodiaqa

536
9
Podelite sa prijateljima:

Ostalo je još samo nekoliko dana do debija nove Škode Kodiaq za 2024. godinu, koja će se isticati spoljašnjim dizajnom, tehnološkom opremom i, pre svega, na nivou mehanike.

Kodiaq je najveći SUV koji Škoda prodaje u Evropi, i deo je segmenta D-SUV. Zbog toga je njegova smena generacija izazvala veliko interesovanje među sledbenicima ovog tipa vozila. Pored toga, ne treba izgubiti iz vida modele kao što su Seat Tarraco i Peugeot 5008, koji su jedni od glavnih rivala Kodiaqu.

Škoda je poslednjih meseci objavila brojne tizere nove generacije svog najvećeg krosovera sa ciljem da „olakša“ čekanje (lepo se nasmejasmo na ovo 😀 ). Češki proizvođač je održao finalnu pretpremijeru ovog modela. Konkretno, otkrivene su neke skice koje pokazuju glavne tačke spoljašnjeg dizajna druge generacije Škodinog „medveda“.

Neke od karakteristika novog modela su redizajnirani lukovi točkova. Nisu više tako okrugli. Takođe debituju prednja svetla sa tehnologijom Matrix TOP LED. Branici su novi a takođe i felne kojima je raspon prečnika od 17 do 20 inča.

Pozadi ima prepoznatljiv širok svetlosni potpis u obliku slova C koje se proteže ka sredini vrata prtljažnika. Škoda je implementirala glavne elemente novog dizajnerskog jezika „Modern Solid“. Top je filozofija koja naglašava praktičnost i istovremeno pruža još bolju aerodinamiku što je ključno za povećanje efikasnosti. Još jedan vizuelni element je (opciona) obloga D-stuba u tamnoj hromiranoj boji.

Svetska premijera novog Kodiaqa održaće se 4. oktobra 2023. u 18:45 po srednjeevropskom vremenu, dok će moći da se poruči negde od kraja ove godine, a isporuke neće početi pre prve polovine 2024. godine.

AutoRepublika

(536)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

I kako vam se cini buduca Skoda? A sada pitajte vi mene! 🙂 Meni izgleda suvise rustikalno, suvise grubo, narocito kompletan prednji deo, pa i zadnji. Pogledajte moderne kineske SUV automobile – to su moderne, elegantne limuzine na velikim tockovima! Da li je sada jasno zasto je Skodi na kineskom trzistu proizvodnja preko noci opala za 90%? Skoda jos uvek nije shvatila lekciju!

BB

Ja volim grublji izgled, pa mi je prednji kraj dobar ali bočne strane mi djeluju svileno, ne uklapa mi se sa prednjim krajem.

Ali konačan sud ću reći kad saznam cijenu 😂🤣

MRN

Cena je najbitnija osobina svakog proizvoda, pa i vozila. 😊

Rikošet

Ako naprijed imamo „kraj“, a i pozadi imamo „kraj“ gdje nam je početak 🙂

Definicija Škodinog dizajna, slučajno postavljena je da – imamo dva kraja i nigdje nemamo početak…

BB

Staro pitanje: Šta mu fali?
Dva kraja i sredina…

Matija

Ako volis grubijane onda idi kod Dzipa ili Bronka. Skoda nije terenac i nece nikada biti, to je samo malo povisena limuzina.

BB

Ne treba mi terenac, a pogotovo ne skupi terenac. Ni pola tone viška šasije i potrošnje. A taj Bronko, šta je to? Taj čopor ili krdo (prevod od bronco) ne navraća u naše kuruze i šume.

MRN

Dopada mi se colaža felni … I šara na gumama 😊

Matija

Sve si rekao! 🙂