1. Home
  2. Prezentacije
  3. Toyota RAV4 doterana za novu modelnu godinu
Toyota RAV4 doterana za novu modelnu godinu
2

Toyota RAV4 doterana za novu modelnu godinu

648
2
Podelite sa prijateljima:

Peta generacija čuvenog krosovera po imenu Toyota RAV4 je predstavljena pre oko pet i po godina i postala je pravi tržišni hit. Statistički podaci koji poseduje firma JATO Dynamics pokazuju da je tokom 2022. godine, RAV4 bio planetarno najpopularniji automobil među kupcima jer je isporučeno milion i 16 hiljada primeraka ovog vozila širom sveta. Iako je to 10% manja brojka od one koja je zabeležena prethodne godine, svakako je odlična i ne pokvari je ni to što je u Kanadi i Americi broj isporuka prepolovljen.

Krosover sada nije bio predmet sveobuhvatnog ažuriranja, Toyota je samo fazno uvela više različitih unapređenja za RAV4, a sada je došao trenutak i za još jednu takvu modernizaciju. Koincidirala je s pripremom aduta za modelnu 2024. godinu.

Osnovni pakat za američko tržište sada uključuje kompleks elektronske asistencije Toyota Safety Sense. Dolaziće s indeksom 2.5. Uključuje prilagodljivi tempomat, sistem za nadzor nad zonom mrtvog ugla, asistenciju dugih svetala i još neka pomagala. Takođe, svaka „Rava“ je opremljena savremenijim multimedijalnim sistemom koji podržava bežična osvežavanja. Ekran može pružati dijagonalu od 8,0 ili 10,5 inča, zavisno od izabrane konfiguracije vozila s povišenom pozicijom sedenja.

Neke izmene, budimo iskreni – pa recimo da su ne tako značajne, uticale su na takozvani paket “off-road”. Dolazi s oznakom RAV4 Woodland Edition, i osmišljen je da zadovolji potrebe izletnika i izviđača. Ova verzija se pojavila u paleti proizvoda namenjenoj kupcima s američkog tržišta pre oko godinu dana i nudi se samo s hibridnim pogonskim sklopom, 222 konjske snage i sistemom prenosa snage na sva četiri točka. Integralni prenos je dobijen montažom električnog motora na zadnjoj osovini.

Glavne karakteristike modifikacije Woodland Edition su u vidu ojačanog sistema vešanja s dvocevnim amortizerima, 18-inčnim naplacima u boji bronze i gumama namenjenim terenskoj vožnji s oznakom Falken Wildpeak AT. Kompletan doživljaj upotpunjava i serija sitnijih detalja.

Izdanje Woodland Edition, počev od modelne 2024. godine poseduje standarni nosač u zadnjem odbojniku, pa se tu na primer, može instalirati držač bicikla, a ko se reši da doplati, može se radovati celoj plejadi pikanterija. Ističu se grejani volan i prednja sedišta, kao i senzor za detekciju padavina i aktivaciju „protivvazdušne odbrane“. Dodatno, sada su u ponudi i nove koloritne opcije kada pričamo o kraoseriji. Vidite na slikama verziju s crnim krovom i zelenom školjkom.

Nažalost, s ovim promenama dolazi i izmenjena cena novajlija. Najveć uvećanje cene u Americi doseže sumu od 650 tamošnjih novčanih jedinica. Bazična Toyota RAV4 s 2,5-litarskim agregatom (206 konjskih snaga), osmostepenom automatskom transmisijom i prednjim pogonom, tamo sada staje 29.825 dolara, dok je hibridni Woodland Edition ponuđen po ceni od 36.045 dolara.

AutoRepublika

(648)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

E, pa, svaka cast Tojoti! Sad imamo njusku Dart Vejdera na sprat! 🙂

MRN

Šta je ta „protivvazdušna odbrana“ u ovom slučaju ?