1. Home
  2. Prezentacije
  3. Prve fotografije luksuznog sedana srednje veličine: Hongqi H5
Prve fotografije luksuznog sedana srednje veličine: Hongqi H5
3

Prve fotografije luksuznog sedana srednje veličine: Hongqi H5

1.41K
3
Podelite sa prijateljima:

Upravo je limuzina s oznakom Hongqi H5 bila koplje kojim je agresivno u boj krenuo brend Crvena zastava u privatnom segmentu na kineskom tržištu. Pre toga, Hongqi je sklapao vozila samo sa državne činovnike, i to one visoko rangirane. Prva generacija modela H5 je razvijena na brzaka, i bila je utemeljena na japanskom sedanu poznatom kao Mazda6, a veza nije čudna jer je matični koncern kineskog modela negovao zajednički poduhvat s Mazdom.

Kako bilo, Hongqi H5 se uspešno nosio s bremenom pionira pa je godišnja prodaja u kontinuitetu rasla, da bi u prošlog godini dosegla brojku od 84 hiljada isporučenih jedinica. Sada je predstavljen drugi naraštaj sedana i njega krasi sopstveni identitet. Kao takav menja prethodnika, a matični koncern FAW objavljuje prve zvanične fotografije noviteta.

Kada se osmotri sa spoljne strane, može se zapaziti da je novi Hongqi H5 u stvari kopija poslovnog sedana s oznakom Hongqi H9. Momenat je da podsetimo na činjenicu koju smo više puta ponavljali, a to je da je za dizajn kineske marke zaslužan bivši stilista marke Rolls-Royce, Žil Tejlor. Čovek je otišao iz FAW-a još 2018. godine.

Na nosu vozila se može videti i karakterističan grb brenda. Dužina ovog sedana je na granici od oko 4,9 metara, ali su proporcije „petice“ i dalje različite, to jest neprijatne oku. Razlog se krije u činjenici da je tolika limuzina postavljena na platformi namenjenoj vozilima s prednjim pogonom, odnosno poprečno postavljenim motorom.

Veliki kineski koncern FAW još uvek nije izašao u javnost sa ostalim pojedinostima u vezi noviteta. Iako, nezvanične informacije govore o tome da će se ispod haube naći dvolitarski turbobenzinac koji sarađuje s robotizovanom menjačkom kutijom.

Prvi pogled na enterijer je obezbeđen zahvaljujući špijunskim fotografijama, pa znamo da je u kabini montiran uspravno postavljen tablet preko cele centralne konzole, nešto nalik viđenom na aktuelnoj S Klasi iz Mercedesa.

Premijera druge generacije limuzine Hongqi H5 će biti upriličena na aprilskom Salonu automobila u Pekingu. Model zasnovan na Mazdi je i dalje u upotrebi i sada se ti automobili prodaju u Narodnoj Republici Kini po ceni koja varira u rasponu od 23 do 30 hiljada dolara.

AutoRepublika

(1406)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Drago mi je da Crvena zastava još postoji, makar samo u Kini.Ko zna, možda ih u budućnosti vidimo i u Kragujevcu.?

Matori

Zar ovo nije BMW?

Matija

Nije ali lici! 🙂