1. Home
  2. Prezentacije
  3. Za narednu modelnu godinu ulickana devet godina stara Mazda CX-3
Za narednu modelnu godinu ulickana devet godina stara Mazda CX-3
7

Za narednu modelnu godinu ulickana devet godina stara Mazda CX-3

813
7
Podelite sa prijateljima:

Kompaktni model japanske Mazde s povišenom pozicijom sedenja i petoro vrata, dobija novu specijalnu verziju, kao i pravo na korišćenje unapređenog dizel motora.

SUV po imenu Mazda CX-3 je debitovao još 2014. godine. Dugačak je otprilike kao Volkswagenov Golf i meri 4,27 metara po toj osi. Već je bio subjekt jednog suptilnog ažuriranja sprovedenog 2018. godine, dok je tokom 2021. ovaj model povučen s evropskog i američkog tržišta. Međutim, proizvođač je nastavio da ga nutka kupcima u drugim regijama. Krajem prošlog meseca, Tajlanđanima je predstavljana modernizovana verzija. Donela je blago korigovane kozmetičke detalje, kao i revidiranu listu opreme. Sada je novi krosover ažuriran i na način da se tokom sledeće modelne godine dopadne Japancima, i taj set izmena je drugačiji.

Dakle, da krenemo. Krosover Mazda CX-3 će se u postojbini brenda nuditi s novim multimedijalnim sistemom kompanije. Taj je nazvan Mazda Connect i njegove postavke se mogu pratiti putem tableta koji po dijagonali meri 8,8 inča. Pruža proširene onlajn mogućnosti. Ranije je za u krosoveru zvanom CX-3 korišćen tablet s monitorom dijagonale 8 inča dok verzija namenjena Tajlanđanima nudi sedmoinčno ekranče.

Uzgred budi rečeno, lokalni hečbek Mazda2 je takođe dobio sličnu multimediju. Eto, kad već potkačismo i slađanu Mazdu2 da navedemo da je taj heč provučen kroz dubinsku restilizaciju početkom ove godine, pa je ovom prilikom Mazdica dobila samo veći displej.

Vratimo se mi (uostalom kao i većina kupaca savremenog doba, smajli) na SUV. CX-3 sada može biti dobijen i u izdanju Vivid Monotone koja dolazi kao specijalna verzija (sivi automobil na fotografijama). Poseduje 18-inčne naplatke originalnog stila, crni okvir rešetke hladnjaka i sličnu boju krova, A stubova i vrhova vrata. Kabinom takođe dominiraju tamne nijanse.

Bilo je i mehaničkih unapređenje. Najavljen je agregat Skyactiv-D 1.8 s podebljanim najvišim obrtnim momentom. Ali iz nekog razloga, nadležni u Mazdi ne objaviše ilustrativne cifre, pa su tehničke specifikacije ovog modela ostale misteriozne čak i prodajnom katalogu firme.

Dizel motor je na ovom krosoveru pre modernizacije isporučivao 116 konjskih snaga i 270 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Japanci nisu spominjali da su nešto osavremenjavali benzinski motor, što znači da ostaje isti: Skyactiv-G 1.5 sa 111 „konjića“ i 144 Nm. Nema više ručnih menjača u ponudi – Mazda CX-3 će biti nuđena isključivo sa šestobrzinskom automatskom transmisijom, dok će pogonski točkovi biti svi ili samo prednji.

Početak prodaje osveženog krosovera na matičnom tržištu kreće u februaru 2024. godine, i cene će započinjati od kote koja predstavlja protivvrednost od oko 14.400 evra.

AutoRepublika

(813)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Mislio sam da je ovaj model pokojni.

BB

Sad se sjetih nečega… Vele svi da radioaktivnost traje hiljadama godina. A Mazda se pravi u Hirošimi i to svega par decenija od „projateljskog bombardovanja“ (to, izgleda, tako shvataju japanci sudeći po raznim nedavnim izjavama). Kako to da ti automobili nemaju povišenu radioaktivnost? 🤔

Rikošet

Ovo tvoje pitanje je kao ono kad dođe gradska gsopođa na pijacu i pita babu sa sela jel prskala voće i povrće koje prodaje? A gradska gospođa ima silikone u grudima, napumpane usne, ofarbanu kosu, karmin na usnama, parfem, lak na kosi, cigaru u ruci i brine se za zdravlje. Prije ćeš umrijeti od nečeg drugog nego od radijaktivnosti Mazdinih automobila. U toj Hirošimi danas žive ljudi, ako oni tamo žive i ne umiru masovno nećemo ni mi od Mazdinih automobila… Radioaktivni su i gromobrani pa ih niko ne spominje. Štetan je i azbestni krov, pa ga niko ne uklanja… Pročitaj više »

Dezon

U Hiroshima je inace bilo pre bombe vecinom hriscansko stanovnistvo sa dosta pravoslavaca

BB

To dobrim dijelom objašnjava zašto je baš tamo pala atomska…

BB

Pitanje može odvući odgovor i nabdrugu stranu… da li je ta radijacija baš toliko opasna? Vidiš da japanci prosto ne mogu bez nje, kad ogromnu količinu radioaktivne vode izbace u okean, to im dođe kao dio tradicije…

A Mazdu ne bih iz drugih razloga, malena sjedišta, i nekako mi se ne čini prostrana…

Balkanboj

Ako je nešto dobro, ne diraj, ne kvari.

Izgleda da je Mazda ostala usamljena po pitanju skladnog i dobrog dizajna automobila.

U moru bežičnih i istih Mazda se ističe lepotom.